Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΝΗΣΤΙΣΙΜΗ ΜΗΛΟΠΙΤΑ
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ
Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΝΗΣΤΙΣΙΜΗ ΜΗΛΟΠΙΤΑ
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ
Εκτέλεση
ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ
- Ρίχνουμε το ταχίνι και το χυμό πορτοκάλι σε ένα μπολ και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί.
- Ρίχνουμε το αλεύρι και τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια μαλακή ζύμη.
- Ίσως χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο αλεύρι επιπλέον.
- Σκεπάζουμε τη ζύμη με μια διάφανη μεμβράνη και την αφήνουμε για 30 λεπτά.
- Χωρίζουμε τη ζύμη στα δύο και ανοίγουμε το πρώτο κομμάτι σε φύλλο και το απλώνουμε σε λαδψμένο ταψί 34 εκ.
- Απλώνουμε τη γέμιση μήλου στο στρωμένο φύλλο.
- Ανοίγουμε το δεύτερο φύλλο και το στρώνουμε πάνω από τη γέμιση.
- Με τα δάκτυλα ενώνουμε προσεκτικά τα δύο φύλλα στο χείλος του ταψιού.
- Τρυπάμε την επιφάνεια με ένα πιρούνι να φεύγουν οι υδρατμοί.
- Λαδώνουμε την επιφάνεια και ραντίζουμε με λίγο νερό.
- Ψήνουμε στους 180ºC στις αντιστάσεις στην προτελευταία σχάρα του φούρνου για περίπου μία ώρα μέχρι να ροδίσει.
- Βγάζουμε και αφήνουμε να κρυώσει.
- Κόβουμε και σερβίρουμε.
- Αχνίζουμε με άχνη και κανέλα.
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
- Σε ένα μπολ βάζουμε τα μήλα με τη ζάχαρη.
- Προσθέτουμε τα καρύδια, τη σταφίδα και τη φρυγανιά.
- Πασπαλίζουμε με την κανέλα και τα κομματάκια χαλβά, ανακατεύουμε και είναι έτοιμη.