Υλικά
ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΑΣΟΣΕΛΙΝΟΡΙΖΑ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ
Εξοπλισμός
Κατσαρόλα
Πυρίμαχο σκεύος
Φούρνος
Υλικά
ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΑΣΟΣΕΛΙΝΟΡΙΖΑ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ
Εκτέλεση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Καθαρίζουμε τη σελινόριζα και την κόβουμε σε κυδωνάτα κομμάτια.
- Ζεματάμε τα πράσα για 2-3΄ σε νερό που βράζει και τα στραγγίζουμε.
- Βάζουμε σε κατσαρόλα το ελαιόλαδο προσθέτουμε την σελινόριζα και την ροδίζουμε σε δυνατή φωτιά για 5-6΄, να μοσχομυρίσει.
- Προσθέτουμε το κρεμμύδι, τα καρότα, τα ζεματισμένα πράσα και το σέλερι.
- Πασπαλίζουμε με το πιπέρι (βάλτε αρκετό να κοκκινίσει σχεδόν το φαγητό) και αλατίζουμε.
- Προσθέτουμε στο φαγητό 2 φλ. ζεστό νερό και το αφήνουμε να βράσει για 30΄ μέχρι να πιει τα υγρά του.
- Τα λαχανικά πρέπει να στεγνώσουν τελειώς στη κατσαρόλα.
- Τα αδειάζουμε σε μεγάλο πυρίμαχο σκεύος σε μία στρώση, και πασπαλίζουμε με το αλεύρι την επιφάνειά του.
- Το ψήνουμε στους 200°C, σε καλά προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα, μέχρι να ροδίσει το αλεύρι για 10-15΄.