Σερβίρουμε την πρασοσελινόριζα στο φούρνο με φέτα ή γιαούρτι. Αλλά και σκέτο είναι εξαιρετικό για τη νηστεία.

Σερβίρουμε την πρασοσελινόριζα στο φούρνο με φέτα ή γιαούρτι. Αλλά και σκέτο είναι εξαιρετικό για τη νηστεία.

  • προετοιμασία 40 λεπτά
  • μαγείρεμα 15 λεπτά
15

Για την πρασοσελινόριζα στο φούρνο

  • 1/2 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλη σελινόριζα γύρω στο 1 κιλό
  • 2-3 κλων. σέλερι χοντροκομμένα
  • 5 μεγάλα πράσα (το άσπρο μέρος) χοντροκομμένα
  • 3 καρότα χοντροκομμένα
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. πάπρικα γλυκιά
  • 1 κ.σ. καυτερή πάπρικα (προαιρετικά)
  • Αλάτι
  • 2 κ.σ. αλεύρι ή νιφάδες βρώμης
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Για την πρασοσελινόριζα

    Καθαρίζουμε τη σελινόριζα και την κόβουμε σε κυδωνάτα κομμάτια.

    Ζεματάμε τα πράσα για 2-3΄ σε νερό που βράζει και τα στραγγίζουμε.

    Βάζουμε σε κατσαρόλα το ελαιόλαδο προσθέτουμε την σελινόριζα και την ροδίζουμε σε δυνατή φωτιά για 5-6΄, να μοσχομυρίσει.

    Προσθέτουμε το κρεμμύδι, τα καρότα, τα ζεματισμένα πράσα και το σέλερι.

    Πασπαλίζουμε με το πιπέρι (βάλτε αρκετό να κοκκινίσει σχεδόν το φαγητό) και αλατίζουμε.

    Προσθέτουμε στο φαγητό 2 φλ. ζεστό νερό και το αφήνουμε να βράσει για 30΄ μέχρι να πιει τα υγρά του.

    Τα λαχανικά πρέπει να στεγνώσουν τελειώς στη κατσαρόλα.

    Τα αδειάζουμε σε μεγάλο πυρίμαχο σκεύος σε μία στρώση, και πασπαλίζουμε με το αλεύρι την επιφάνειά του.

    Το ψήνουμε στους 200°C, σε καλά προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα, μέχρι να ροδίσει το αλεύρι για 10-15΄.

    Οδηγός Μαγειρικής

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται