Σπιτική κέτσαπ

Σπιτική κέτσαπ, σούπερ εύκολη στην παρασκευή της, πλούσια σε γεύση και σίγουρα πιο υγιεινή από αυτή του εμπορίου.

Μεσαία
1:15

500 - ml

15 λεπτά

1 ώρα

σπιτική κέτσαπ

Υλικά

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΕΤΣΑΠ

Εξοπλισμός

Κατσαρόλα

Υλικά

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΕΤΣΑΠ

Εκτέλεση

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Πρώτα σοτάρουμε στο ελαιόλαδο και σε χαμηλή φωτιά το ψιλοκομμένο κρεμμύδι μέχρι να γυαλίσει, για 3 με 4 λεπτά.
  2. Προσθέτουμε τις ντομάτες ψιλοκομμένες, το σκόρδο, τη ζάχαρη, το ξίδι, το αλάτι, το πιπέρι, τη μουστάρδα, το μπαχάρι και το γαρίφαλο.
  3. Σιγοβράζουμε με σκεπασμένη την κατσαρόλα για 30 λεπτά.
  4. Στη συνέχεια, πολτοποιούμε την σπιτική κέτσαπ στο μπλέντερ.
  5. Την περνάμε από λεπτό σουρωτήρι και την ξαναβράζουμε για άλλα 30 λεπτά σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πυκνώσει και να γυαλίσει.
  6. Αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου και την αποθηκεύουμε γυάλινο βάζο με καπάκι.
  7. Δια­τηρείτε στο ψυγείο.
  8. Οι επιλογές για σερβίρισμα είναι άπειρες με σπιτική κέτσαπ! Αγαπημένες σε όλους είναι με σπιτικές τηγανιτές πατάτες, ζουμερό χάμπουργκερ ή μπιφτέκια.
Απόρρητο