Υλικά
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΕΤΣΑΠ
Εξοπλισμός
Κατσαρόλα
Υλικά
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΕΤΣΑΠ
Εκτέλεση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Πρώτα σοτάρουμε στο ελαιόλαδο και σε χαμηλή φωτιά το ψιλοκομμένο κρεμμύδι μέχρι να γυαλίσει, για 3 με 4 λεπτά.
- Προσθέτουμε τις ντομάτες ψιλοκομμένες, το σκόρδο, τη ζάχαρη, το ξίδι, το αλάτι, το πιπέρι, τη μουστάρδα, το μπαχάρι και το γαρίφαλο.
- Σιγοβράζουμε με σκεπασμένη την κατσαρόλα για 30 λεπτά.
- Στη συνέχεια, πολτοποιούμε την σπιτική κέτσαπ στο μπλέντερ.
- Την περνάμε από λεπτό σουρωτήρι και την ξαναβράζουμε για άλλα 30 λεπτά σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πυκνώσει και να γυαλίσει.
- Αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου και την αποθηκεύουμε γυάλινο βάζο με καπάκι.
- Διατηρείτε στο ψυγείο.
- Οι επιλογές για σερβίρισμα είναι άπειρες με σπιτική κέτσαπ! Αγαπημένες σε όλους είναι με σπιτικές τηγανιτές πατάτες, ζουμερό χάμπουργκερ ή μπιφτέκια.