Πίτσα µε µπέικον και αυγό

Σπιτική πίτσα, με χειροποίητο ζυμάρι, που θα τους ξετρελάνει όλους και ιδιαίτερα εκείνους που αγαπούν το αυγό.

4

5 λεπτά

20 λεπτά

πίτσα με μπέικον και αυγό

Υλικά

ΓΙΑ ΤΗ ΠΙΤΣΑ µΕ µΠΕΙΚΟΝ ΚΑΙ ΑΥΓΟ

Εξοπλισμός

Ταψί

Φούρνος

Υλικά

ΓΙΑ ΤΗ ΠΙΤΣΑ µΕ µΠΕΙΚΟΝ ΚΑΙ ΑΥΓΟ

Εκτέλεση

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Ξεκινάμε, ανοίγοντας σε αλευρωμένη επιφάνεια, τη ζύμη σε φύλλο ή την απλώνουμε με τα δάχτυλα.
  2. Τη στρώνουμε σε λαμαρίνα πασπαλισμένη με λίγο αλεύρι.
  3. Απλώνουμε τη σάλτσα ντομάτας αφήνοντας κενό γύρω γύρω 1 εκ.
  4. Πασπαλίζουμε με τα τυριά.
  5. Σκορπίζουμε το ψιλοκομμένο μπέικον και σπάμε τα αυγά (όπως αυγά μάτια) πάνω στην πίτσα.
  6. Αλατίζουμε ελαφρά και τρίβουμε πιπέρι.
  7. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 230°C στις αντιστάσεις και ψήνουμε την πίτσα για περίπου 15΄-20΄, τα 15΄ στην τελευταία σχάρα, μέχρι να ψηθεί η ζύμη και να κάνουν σώμα (να σφίξουν) τα αυγά.
Απόρρητο