Σπιτική πίτσα, με χειροποίητο ζυμάρι, που θα τους ξετρελάνει όλους και ιδιαίτερα εκείνους που αγαπούν το...

Σπιτική πίτσα, με χειροποίητο ζυμάρι, που θα τους ξετρελάνει όλους και ιδιαίτερα εκείνους που αγαπούν το αυγό.

  • προετοιμασία 5 λεπτά
  • μαγείρεμα 20 λεπτά
30

Για τη πίτσα µε µπέικον και αυγό

  • 1/2 δόση ζύμη για πίτσα
  • 1 φλ. πικάντικη σάλτσα ντομάτας (ή βασική)
  • 150 γρ. ανθότυρο σε τρίμματα
  • 4 φέτ. μπέικον ψιλοκομμένο
  • 4 αυγά
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Για τη πίτσα µε µπέικον και αυγό

    Ξεκινάμε, ανοίγοντας σε αλευρωμένη επιφάνεια, τη ζύμη σε φύλλο ή την απλώνουμε με τα δάχτυλα.

    Τη στρώνουμε σε λαμαρίνα πασπαλισμένη με λίγο αλεύρι.

    Απλώνουμε τη σάλτσα ντομάτας αφήνοντας κενό γύρω γύρω 1 εκ.

    Πασπαλίζουμε με τα τυριά.

    Σκορπίζουμε το ψιλοκομμένο μπέικον και σπάμε τα αυγά (όπως αυγά μάτια) πάνω στην πίτσα.

    Αλατίζουμε ελαφρά και τρίβουμε πιπέρι.

    Για το ψήσιμο

    Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 230°C στις αντιστάσεις και ψήνουμε την πίτσα για περίπου 15΄-20΄, τα 15΄ στην τελευταία σχάρα, μέχρι να ψηθεί η ζύμη και να κάνουν σώμα (να σφίξουν) τα αυγά.

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται