Υλικά
ΓΙΑ ΤΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΚΙΜΑ
Εξοπλισμός
Μίξερ με κάδο
Ταψί
Υλικά
ΓΙΑ ΤΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΚΙΜΑ
Εκτέλεση
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
- Κόβουμε 1 φέτα απ’ την κάθε ντομάτα (να μείνει ενωμένη με την ντομάτα δεν αποχωρίζουμε τελείως) και με κουτάλι ή παριζιέν αδειάζουμε την ψίχα της προσέχοντας ν’ αφήσουμε λίγη σάρκα στη φλούδα ώστε να μην ανοίξουν μετά.
- Πασπαλίζουμε κάθε ντομάτα με λίγο αλάτι και ελάχιστη ζάχαρη και τις γυρνάμε ανάποδα σε δίσκο, να αφήσουν τα υγρά τους.
- Κόβουμε 1 φέτα απ’ το πάνω μέρος της πιπεριάς και αφαιρούμε τα σποράκια και το λευκό μέρος τους.
- Αφαιρούμε 1 λεπτή φέτα απ’ το πίσω μέρος της μελιτζάνας ώστε να κάθονται καλά στο ταψί και κόβουμε άλλη μια φέτα από το κοτσάνι και με κουτάλα ή παριζιέν αδειάζουμε την ψίχα της και την ψιλοκόβουμε.
- Μόλις αδειάσουμε τα λαχανικά ξεκινάμε τη γέμιση.
ΓΕΜΙΣΗ
- Πρώτα αλέθουμε στο μπλέντερ τη σάλτσα της ντομάτας. Κρατάμε το 1/2 της αλεσμένης ντομάτας για το τέλος.
- Σε βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το 1/2 φλ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε τον κιμά για 5΄-6΄ μέχρι να αλλάξει χρώμα.
- Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το κολοκύθι, την ψίχα της μελιτζάνας και σοτάρουμε 2΄-3΄, να μαραθούν.
- Ρίχνουμε το ρύζι και ανακατεύουμε.
- Περιχύνουμε με το 1/2 της αλεσμένης ντομάτας και 1 φλ. νερό.
- Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και σιγοβράζουμε για 5΄.
- Την αποσύρουμε απ’ τη φωτιά και πασπαλίζουμε με τα ψιλοκομμένα μυρωδικά.
- Πρέπει να είναι αρκετά ζουμερή.
ΓΕΜΙΣΜΑ
- Γεμίζουμε κάθε λαχανικό μέχρι τα 3/4 γιατί θα φουσκώσει το ρύζι με το ψήσιμο.
- Βάζουμε τα καπάκια και τα αραδιάζουμε σε βαθύ ταψί, το ένα κοντά στο άλλο.
- Σε ένα μπολ χτυπάμε με σύρμα την υπόλοιπη αλεσμένη ντομάτα με το υπόλοιπο 1 φλ. ελαιόλαδο.
- Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και μ’ ένα κουτάλι τα περιχύνουμε στο ταψί.
- Τέλος, ανακατεύουμε τη φρυγανιά με τη ζάχαρη και πασπαλίζουμε το φαγητό.
ΨΗΣΙΜΟ
- Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στις αντιστάσεις το πρώτο μισάωρο σκεπασμένα.
- Έπειτα αφαιρούμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο, που συνολικά διαρκεί 1 ώρα και 15΄.