Υλικά
Συμβουλή Ειδικού
Dr. Τάσος Παπαλαζάρου

Ένα ακόμα πιάτο χαρακτηριστικό της ελληνικής μεσογειακής διατροφής. Βιταμίνες του συμπλέγματος Β, C, Α, Ε καροτονειδή και πολυάριθμα βιοδραστικά συστατικά σε μόλις 340 kcal. Ένα μικρό μυστικό της συνταγής, είναι ότι η βιοδιαθεσιμότητα των πολυτίμων αντιοξειδωτικών καροτενοειδών από μελιτζάνα, κολοκυθάκια, μαϊντανό, δυόσμο, αυξάνεται με την παρουσία λιπαρής ύλης όπως η φέτα και το ελαιόλαδο.
Εξοπλισμός
Κατσαρόλα
Υλικά
Εκτέλεση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Πλένουμε όλα τα λαχανικά και τα κόβουμε σε καρέ.
- Ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και ξανθαίνουμε το κρεμμύδι για 2 λεπτά.
- Ρίχνουμε τις πιπεριές, το κολοκύθι, τη μελιτζάνα και σοτάρουμε για να λαδωθούν για 2- 3 λεπτά.
- Προσθέτουμε την ντομάτα κομμένη σε καρεδάκια και τις πατάτες.
- Τέλος προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και τη ζάχαρη.
- Σιγοβράζουμε για 20 λεπτά (χωρίς προσθήκη νερού).
- Τέλος, περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
- Πασπαλίζουμε με τα μυρωδικά και τα τρίμματα ή τα καρέ φέτας.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Σκεπάζουμε 5 λεπτά την κατσαρόλα και σερβίρουμε με τραγανό φρέσκο ψωμί.
- Τρώγεται και κρύο σαν σαλάτα.