Υλικά
ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ
Εξοπλισμός
Ταψί
Υλικά
ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ
Εκτέλεση
ΟΙ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ
- Ξεκινάμε, πλένοντας πρώτα και σκουπίζοντας τις.
- Τις κόβουμε σε λεπτές φέτες πάχους 1,5 εκατοστού.
- Τις αραδιάζουμε σε 2 ταψιά στρωμένα με λαδόκολλα.
- Ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο.
- Ψήνουμε στους 200 ºC για 10-15′ να μαλακώσουν ελαφρά.
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και μαραίνουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο.
- Ρίχνουμε τις ντομάτες, το αλάτι, το φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τη ζάχαρη και βράζουμε τα υλικά για 10 λεπτά σε δυνατή φωτιά.
- Τέλος προσθέτουμε το ψιλοκομμένο μαϊντανό και το δυόσμο.
- Στη συνέχεια τοποθετούμε σε κάθε φέτα μελιτζάνας ένα μπαστουνάκι φέτας και την τυλίγουμε σε ρολό.
- Αφού τα ετοιμάσουμε όλα τα βάζουμε σε ένα βαθύ ταψί το ένα δίπλα στο άλλο, το περιχύνουμε με τη σάλτσα.
ΨΗΣΙΜΟ - ΧΡΟΝΟΣ
- Ψήνουμε σε δυνατό προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά.
- Προς το τέλος πασπαλίζουμε λίγη φέτα(προαιρετικά).
ΜΑΓΕΙΡΕΨΕ ΚΑΙ