• προετοιμασία 20 λεπτά
  • μαγείρεμα 20 λεπτά
88

Για τις μελιτζάνες

  • 4 μελιτζάνες φλάσκες
  • 250 γρ. φέτα
  • Λίγο ελαιόλαδο

Για τη σάλτσα

  • 1/4 φλ. ελαιόλαδο
  • 2 ξερά κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 3 σκελ. σκόρδο
  • 5 μεγάλες ψιλοκομμένες ντομάτες
  • Αλάτι
  • 1 ζάχαρη
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. δυόσμο ψιλοκομμένο
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτέλεση

    Οι μελιτζάνες

    Ξεκινάμε, πλένοντας πρώτα και σκουπίζοντας τις.

    Τις κόβουμε σε λεπτές φέτες πάχους 1,5 εκατοστού.

    Τις αραδιάζουμε σε 2 ταψιά στρωμένα με λαδόκολλα.

    Ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο.

    Ψήνουμε στους 200 ºC για 10-15′ να μαλακώσουν ελαφρά.

    Για τη σάλτσα

    Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και μαραίνουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο.

    Ρίχνουμε τις ντομάτες, το αλάτι, το φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τη ζάχαρη και βράζουμε τα υλικά για 10 λεπτά σε δυνατή φωτιά.

    Τέλος προσθέτουμε το ψιλοκομμένο μαϊντανό και το δυόσμο.

    Στη συνέχεια τοποθετούμε σε κάθε φέτα μελιτζάνας ένα μπαστουνάκι φέτας και την τυλίγουμε σε ρολό.

    Αφού τα  ετοιμάσουμε όλα  τα βάζουμε σε ένα βαθύ ταψί το ένα δίπλα στο άλλο, το περιχύνουμε με τη σάλτσα.

    Ψήσιμο – Χρόνος

    Ψήνουμε σε δυνατό προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά.

    Προς το τέλος πασπαλίζουμε λίγη φέτα(προαιρετικά).

    Ποιό άλλο φαγητό με μελιτζάνα φτιάχνεις;

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται