Υλικά
Συμβουλή Ειδικού
Dr. Τάσος Παπαλαζάρου

Μια πεντανόστιμη αλμυρή παραλλαγή τσιζκέικ, προερχόμενη από τις Κυκλάδες. Η μυζήθρα συγκαταλέγεται στα τυριά με χαμηλά λιπαρά, τα οποία κυμαίνονται στο 12%. Προσφέρει σημαντικές ποσότητες ασβεστίου, φωσφόρου, ψευδαργύρου και πρωτεϊνών υψηλής βιολογικής αξίας. Το μέλι θεωρείται μια πολύτιμη τροφή λόγω της θρεπτικής του αξίας. Η μαστίχα, η κανέλλα και τα φιστίκια είναι εξαιρετική πηγή αντιοξειδωτικών ουσιών, υπεύθυνων για τη προστασία του οργανισμού από τις βλάβες που προκαλούν οι ελεύθερες ρίζες.
Υλικά
Εκτέλεση
ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΣΙΖΚΕΙΚ
- Αρχικά συγκεντρώνουμε τα υλικά που θα χρειαστούμε στη συνταγή.
- Θρυμματίζουμε πρώτα τα μπισκότα με τα φιστίκια στο μπλέντερ.
- Τα βάζουμε σε μπολ. Πασπαλίζουμε με κανέλα και προσθέτουμε το μαλακό βούτυρο.
- Ψιχουλιάζουμε το μίγμα για το τσιζκέικ με μυζήθρα και μέλι να γίνει σαν βρεγμένη άμμος.
- Βουτυρώνουμε φόρμα δαχτυλίδι 23 ή 25 εκ.
- Στρώνουμε στη βάση της φόρμας το μπισκότο και το πατάμε καλά με την ανάποδη του κουταλιού να κολλήσει.
- Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε τη μυζήθρα, τη ζάχαρη, το μέλι και τη μαστίχα, τα χτυπάμε να ενωθούν καλά και να κρεμώσει η μυζήθρα για 2΄.
- Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά και τα ανακατεύουμε να ενωθούν.
- Αδειάζουμε την κρέμα τυριού στο μπισκότο.
- Ψήνουμε το τσιζκέικ με μυζήθρα από την Αργυρώ στους 180 βαθμούς C για 30-35΄ να ροδίσει καλά.
- Αφήνουμε το τσιζκέικ με μέλι και φιστίκια Αιγίνης, να κρυώσει και το ξεφορμάρουμε.
- Γαρνίρουμε με μέλι, κανέλα και φιστίκια.