Ελληνικό τσιζκεικ
Αρχικά τα υλικά που θα χρειαστούμε στη συνταγη.
Θρυμματίζουμε πρώτα τα μπισκότα με τα φιστίκια στο μπλέντερ.
Τα βάζουμε σε μπολ. Πασπαλίζουμε με κανέλα και προσθέτουμε το μαλακό βούτυρο. Ψιχουλιάζουμε το μιγμα για το τσιζκεικ με μυζηθρα και μελι να γίνει σαν βρεγμένη άμμος.
Βουτυρώνουμε φορμα δαχτυλίδι 23 ή 25 εκ.
Στρώνουμε στη βάση της φόρμας το μπισκότο και το πατάμε καλά με την ανάποδη του κουταλιού να κολλήσει.
Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε τη μυζηθρα, τη ζαχαρη, το μελι και τη μαστιχα, τα χτυπάμε να ενωθούν καλά και να κρεμώσει η μυζήθρα για 2΄.
Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγα και τα ανακατεύουμε να ενωθούν.
Αδειάζουμε την κρέμα τυριού στο μπισκότο. Ψήνουμε το τσιζκεικ με μυζηθρα από την Αργυρω στους 180 βαθμούς C για 30-35΄ να ροδίσει καλά.
Αφήνουμε το τσιζκέικ με μέλι και φιστίκια Αιγίνης, να κρυώσει και το ξεφορμάρουμε. Γαρνίρουμε με μέλι, κανέλα και φιστίκια.
Φτιάξτε τις συνταγες που σας προτείνω και περιμένω τα σχόλια σας!
Καλή επιτυχία! Αργυρω