• προετοιμασία 15 λεπτά
  • μαγείρεμα 35 λεπτά
Βαθμολογήστε
  • 250 γραμ. μπισκότα digestive ολικής άλεσης
  • 100 γραμ. βούτυρο μαλακό
  • 1/2 κ.γλ. κανέλα
  • 50 γραμ. (1/2 φλ.) αλεσμένα φιστίκια Αιγίνης
  • 1 κιλό φρέσκια μυζήθρα ανάλατη
  • 1/2 φλ. ζάχαρη
  • 1/2 φλ. μέλι θυμαρίσιο
  • 4 αυγά
  • 1 πρέζα μαστίχα κοπανισμένη

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
  • 380 Θερμίδες
    (kcal)
  • 45% Λιπαρά
  • 35% Υδατ/κες
  • 20% Πρωτεΐνες
* Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

* Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

Ελληνικό τσιζκεικ

Αρχικά τα υλικά που θα χρειαστούμε στη συνταγη. 

Θρυμματίζουμε πρώτα τα μπισκότα με τα φιστίκια στο μπλέντερ.

Τα βάζουμε σε μπολ. Πασπαλίζουμε με κανέλα και προσθέτουμε το μαλακό βούτυρο. Ψιχουλιάζουμε το μιγμα για το τσιζκεικ με μυζηθρα και μελι να γίνει σαν βρεγμένη άμμος.

Βουτυρώνουμε φορμα δαχτυλίδι 23 ή 25 εκ.

Στρώνουμε στη βάση της φόρμας το μπισκότο και το πατάμε καλά με την ανάποδη του κουταλιού να κολλήσει.

Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε τη μυζηθρα, τη ζαχαρη, το μελι και τη μαστιχα, τα χτυπάμε να ενωθούν καλά και να κρεμώσει η μυζήθρα για 2΄.

Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγα και τα ανακατεύουμε να ενωθούν.

Αδειάζουμε την κρέμα τυριού στο μπισκότο. Ψήνουμε το τσιζκεικ με μυζηθρα από την Αργυρω στους 180 βαθμούς C για 30-35΄ να ροδίσει καλά.

Αφήνουμε το τσιζκέικ με μέλι και φιστίκια Αιγίνης, να κρυώσει και το ξεφορμάρουμε. Γαρνίρουμε με μέλι, κανέλα και φιστίκια.

Φτιάξτε τις συνταγες που σας προτείνω και περιμένω τα σχόλια σας!

Καλή επιτυχία! Αργυρω

Διαφήμιση

Συμβουλή του Ειδικού

Μια πεντανόστιμη αλμυρή παραλλαγή τσιζκέικ, προερχόμενη από τις Κυκλάδες. Η μυζήθρα συγκαταλέγεται στα τυριά με χαμηλά λιπαρά, τα οποία κυμαίνονται στο 12%. Προσφέρει σημαντικές ποσότητες ασβεστίου, φωσφόρου, ψευδαργύρου και πρωτεϊνών υψηλής βιολογικής αξίας. Το μέλι θεωρείται μια πολύτιμη τροφή λόγω της θρεπτικής του αξίας. Η μαστίχα, η κανέλλα και τα φιστίκια είναι εξαιρετική πηγή αντιοξειδωτικών ουσιών, υπεύθυνων για τη προστασία του οργανισμού από τις βλάβες που προκαλούν οι ελεύθερες ρίζες.

Dr. Τάσος Παπαλαζάρου

Διαιτολόγος - Διατροφολόγος
Διαφήμιση
Κάτι μαγειρεύεται

Καλώς ήλθατε στο νέο Argiro.gr

Εγκατάσταση
×