Υλικά
Εξοπλισμός
Ταψί
Υλικά
Εκτέλεση
- Αφήνουμε τη μυζήθρα να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
- Σε ένα μπολ την θρυμματίζουμε με πιρούνι, μέχρι να λιώσει.
- Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το μισό μέλι, τα αυγά, τη μαστίχα, το ξύσμα και τα ανακατεύουμε πολύ καλά με ένα κουτάλι.
- Βροχηδόν, και πάντα ανακατεύοντας, ρίχνουμε το σιμιγδάλι.
- Βουτυρώνουμε μικρό στρογγυλό ταψί 28 εκ. ή πυρίμαχο σκεύος.
- Αδειάζουμε το μείγμα και στρώνουμε την επιφάνειά του με την ανάποδη από ένα κουτάλι.
- Ψήνουμε στους 180°C στις αντιστάσεις στην κάτω σχάρα του φούρνου για 40 λεπτά μέχρι να ροδίσει.
- Εναλλακτικά, ψήνουμε στον αέρα στους 160°C στη μεσαία σχάρα του φούρνου για 10 λεπτά λιγότερο.
- Αμέσως μόλις βγάλουμε την παριανή μυζηθρόπιτα από το φούρνο όπως είναι καυτή την περιχύνουμε με το υπόλοιπο μέλι.
- Μόλις κρυώσει και ρουφήξει το μέλι την πασπαλίζουμε με μπόλικη κανέλα.
- Αφήνουμε να κρυώσει και κόβουμε το γλυκό σε κομμάτια.
- Αν αγαπάτε τα γλυκά με τυρί να σας πω ότι αυτή η συνταγή μοιάζει πάρα πολύ στη γεύση με το αμερικάνικο τσιζκέικ φούρνου.