"
Γλυκιά μυζηθρόπιτα με μέλι, παραδοσιακή συνταγή από την Πάρο. Τη φτιάχνουμε συνήθως την άνοιξη και ιδιαίτερα το Πάσχα. Γίνεται με φρέσκια ανάλατη...

Γλυκιά μυζηθρόπιτα με μέλι, παραδοσιακή συνταγή από την Πάρο. Τη φτιάχνουμε συνήθως την άνοιξη και ιδιαίτερα το Πάσχα. Γίνεται με φρέσκια ανάλατη μυζήθρα ή ανθότυρο, μπόλικο μέλι και κανέλα και είναι το κάτι άλλο!

  • προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 40 λεπτά
Βαθμολογήστε
  • 1½ κιλό φρέσκια ανάλατη μυζήθρα καλά στραγγισμένη
  • 1½ φλ. ζάχαρη
  • 3/4 φλ. θυμαρίσιο μέλι
  • 5 αυγά χτυπημένα
  • 1/2 κ.γλ. μαστίχα κοπανισμένη
  • 2 πρέζες αλάτι
  • 1/2 κ.γλ κανέλα
  • ξύσμα από 1 λεμόνι ή από 1 πορτοκάλι (τα φρούτα πρέπει να είναι ακέρωτα)
  • 2 κ.σ. σιμιγδάλι
  • 1/2 φλ. μέλι για το σερβίρισμα
  • λίγη κανέλα για το σερβίρισμα

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Μυζήθρα σε θερμοκρασία δωματίου

    Καλά προθερμασμένος φούρνος

    Καυτή από το φούρνο την περιχύνουμε με μέλι

     

    Για την μυζηθρόπιτα

    Αφήνουμε τη μυζήθρα να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.

    Σε ένα μπολ την θρυμματίζουμε με πιρουνι, μέχρι να λιώσει.

    Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το μισό μελι, τα αυγά, τη μαστίχα, το ξύσμα και τα ανακατεύουμε πολύ καλά με ένα κουτάλι.

    Βροχηδόν, και πάντα ανακατεύοντας, ρίχνουμε το σιμιγδάλι.

    Βουτυρώνουμε μικρό στρογγυλό ταψί 28 εκ. ή πυρίμαχο σκεύος.

    Αδειάζουμε το μείγμα και στρώνουμε την επιφάνειά του με την ανάποδη από ένα κουτάλι.

    Ψήνουμε στους 180°C στις αντιστάσεις στην κάτω σχάρα του φούρνου για 40 λεπτά μέχρι να ροδίσει.

    Εναλλακτικά, ψήνουμε στον αέρα στους 160°C στη μεσαία σχάρα του φούρνου για 10 λεπτά λιγότερο.

    Αμέσως μόλις βγάλουμε την παριανή μυζηθρόπιτα από το φούρνο όπως είναι καυτή την περιχύνουμε με το υπόλοιπο μέλι.

    Μόλλις κρυώσει και ρουφήξει το μέλι την πασπαλίζουμε με μπόλικη κανέλα.

    Αφήνουμε να κρυώσει και κόβουμε το γλυκό σε κομμάτια.

    Αν αγαπάτε τα γλυκά με τυρί να σας πω ότι αυτή η συνταγή μοιάζει πάρα πολύ στη γεύση με το αμερικάνικο τσιζκέικ φούρνου & το βάσκικο καμμένο τσιζκεικ.

    Διαφήμιση

    Ποιά άλλη Παριανή συνταγή θα κάνεις;

    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται

    Καλώς ήλθατε στο νέο Argiro.gr

    Εγκατάσταση
    ×