Υλικά
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΥΚΟΥΜΑΔΕΣ
ΓΙΑ ΤΟ ΤΗΓΑΝΙΣΜΑ
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
Εξοπλισμός
Κατσαρόλα
Υλικά
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΥΚΟΥΜΑΔΕΣ
ΓΙΑ ΤΟ ΤΗΓΑΝΙΣΜΑ
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
Video
Εκτέλεση
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
- Βάζουμε τη ζάχαρη και το νερό σε κατσαρόλα και το ανακατεύουμε να λιώσει η ζάχαρη.
- Δεν ανακατεύουμε ξανά όταν αρχίσει να βράζει γιατί θα ζαχαρώσει το σιρόπι.
- Από την ώρα που θα πάρει βράση, βράζουμε για 3 λεπτά.
- Προσθέτουμε το λεμόνι και βράζουμε για 2 λεπτά χωρίς ανακάτεμα.
- Προσθέτουμε το ανθόνερο και αποσύρουμε από τη φωτιά να κρυώσει τελείως.
- Όσο θα κρυώνει θα πυκνώνει η σύστασή του.
- Πρέπει όταν κρυώσει να σας θυμίζει το σιρόπι από γλυκό κουταλιού.
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΥΚΟΥΜΑΔΕΣ
- Βάζουμε σε μπολ το αλεύρι και τη μαγιά. ανακατεύουμε και προσθέτουμε τη λεμονάδα, το νερό και το αλάτι.
- Ανακατεύουμε καλά.
- Θα έχουμε μία ζύμη πιο αραιή από την παραδοσιακά ζύμη για λουκουμάδες.
- Σκεπάζουμε καλά και αφήνουμε 35-40 λεπτά.
- Βάζουμε τη ζύμη σε κορνέ μιας χρήσεως και κόβουμε ψιλή τρύπα.
- Ζεσταίνουμε το σπορέλαιο σε κατσαρόλα και κόβουμε μακρόστενα λεπτά μπαστουνάκια ζύμης πιέζοντας το κορνέ.
- Βγαίνουν μικρά και λεπτά λουκουμαδάκια και είναι έτοιμοι όταν ροδίσουν.
- Τους σερβίρουμε σε πιατέλα και περιχύνουμε με το κρύο πυκνό σιρόπι.