Υλικά
Εξοπλισμός
Κατσαρόλα
Ταψί
Φούρνος
Υλικά
Εκτέλεση
- Ρίχνουμε πρώτα σε μια κατσαρόλα την κολοκύθα, προσθέτουμε νερό ίσα να τη σκεπάσει και τη βράζουμε για 5′.
- Την αδειάζουμε σε σουρωτήρι για να στραγγίσει.
- Ρίχνουμε το μισό ελαιόλαδο στην κατσαρόλα και σε μέτρια φωτιά σοτάρουμε τη στραγγισμένη κολοκύθα μέχρι να πιει όλα τα υγρά που βγάζει.
- Όταν κρυώσει, ρίχνουμε την καρυδόψιχα, τη φρυγανιά, την κανέλα, το γαρίφαλο, το σουσάμι, το μέλι και τη ζάχαρη.
- Ανακατεύουμε καλά.
- Αλείφουμε με ελαιόλαδο ένα ταψί και στρώνουμε τα μισά φύλλα κρούστας αλείφοντας ένα ένα με ταχίνι.
- Αδειάζουμε τη γέμιση στο ταψί και στρώνουμε αλείφοντας με ταχίνι από πάνω τα υπόλοιπα φύλλα.
- Χαράζουμε σε κομμάτια, ραντίζουμε με το υπόλοιπο λάδι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο αντιστάσεις πάνω κάτω στους 180ºC για μία ώρα μέχρι να ροδίσει.
- Την αφήνουμε να κρυώσει.
- Σερβίρουμε και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλα.
ΜΑΓΕΙΡΕΨΕ ΚΑΙ