Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΤΑΧΙΝΟΠΙΤΑ ΜΕ ΦΥΛΛΟ ΚΡΟΥΣΤΑΣ
Εξοπλισμός
Ταψί
Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΤΑΧΙΝΟΠΙΤΑ ΜΕ ΦΥΛΛΟ ΚΡΟΥΣΤΑΣ
Εκτέλεση
ΤΑΧΙΝΟΠΙΤΑ ΜΕ ΦΥΛΛΟ ΚΡΟΥΣΤΑΣ
- Αλέθουμε πρώτα στο μπλέντερ τα αμύγδαλα με τη ζάχαρη, μέχρι να γίνουν σκόνη.
- Βάζουμε σε μπολ το ταχίνι, το μέλι και τα μπαχαρικά και ανακατεύουμε καλά.
- Σε λαδωμένο ταψί απλώνουμε 3 φύλλα κρούστας, ραντίζοντάς τα ενδιάμεσα με λίγο σησαμέλαιο.
- Πασπαλίζουμε την επιφάνεια του φύλλου με τη μισή ποσότητα αμυγδάλου-ζάχαρης.
- Στρώνουμε ενδιάμεσα άλλα 2 φύλλα, λαδωμένα.
- Φροντίζουμε τα φύλλα να εξέχουν λίγο στα πλαϊνά του ταψιού.
- Βάζουμε με κουτάλι τη μισή γέμιση και το μισό χαλβά, σε τρίμματα.
- Καλύπτουμε τη γέμιση με 2 πολίτικα φύλλα, λαδωμένα ενδιάμεσα.
- Ρίχνουμε την υπόλοιπη γέμιση και το χαλβά.
- Γυρίζουμε τις άκρες του φύλλου προς τα μέσα.
- Σκεπάζουμε με 2 λαδωμένα φύλλα και πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο μείγμα αμυγδάλου-ζάχαρης.
- Καλύπτουμε την πίτα με τα 3 τελευταία φύλλα, αφού τα ραντίσουμε με σησαμέλαιο.
- Μπήγουμε τις άκρες στα πλαϊνά της πίτας και την κόβουμε σε κομμάτια.
- Λαδώνουμε την επιφάνεια με σησαμέλαιο και τη ραντίζουμε με νερό.
- Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις στους 150 βαθμούς C, για περίπου 1 ώρα και 15′, μέχρι να ροδίσει πολύ καλά η πίτα.
- Θέλουμε να ψηθεί το φύλλο μέχρι μέσα και να ροδίσει παντού.
- Όπως τη βγάζουμε καυτή από το φούρνο, την περιχύνουμε με μέλι και την αφήνουμε να κρυώσει.
Tips
- Είναι πολύ βασικό να ψηθεί σωστά το φύλλο, μέχρι μέσα, σε χαμηλή θερμοκρασία και για πολλή ώρα.
- Αντί να βάλουμε μέλι, μπορούμε να σιροπιάσουμε την πίτα όπως κάνουμε στον μπακλαβά.