Υλικά
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΟΛΟΚΥΘΟΚΕΦΤΕΔΕΣ
Εξοπλισμός
Τηγάνι
Υλικά
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΟΛΟΚΥΘΟΚΕΦΤΕΔΕΣ
Εκτέλεση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Πλένουμε τα κολοκυθάκια και τα τρίβουμε στον χοντρό τρίφτη
- Τα βάζουμε σε σουρωτήρι και τα πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι για να ιδρώσουν.
- Μετά από 10΄ τα σφίγγουμε, τα στραγγίζουμε καλά είτε με τα χέρια είτε τυλίγοντάς τα σε πετσέτα και στρίβοντάς την σφιχτά.
- Τα βάζουμε σε μπολ και προσθέτουμε το κρεμμύδι τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τα αυγά, τα μυρωδικά, το τυρί και λίγο λίγο το αλεύρι ανακατεύοντας μέχρι να έχουμε ένα μείγμα που πλαθεται.
- Η ποσότητα αλευριού που θα πάρει εξαρτάται από το πόσα υγρά θα κρατήσουν τα λαχανικά.
- Πλάθουμε το μείγμα και αλευρώνουμε ελαφρά.
- Καλό είναι να αλατίσουμε το μείγμα αφού έχουμε προσθέσει το τυρί για να μη γίνουν αλμυροί.
- Ζεσταίνουμε το λάδι και τηγανίζουμε 2΄ από τη μία πλευρά και με προσοχή γυρίζουμε από την άλλη μέχρι να ροδίσουν.
- Τους αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσουν και τους σερβίρουμε με ντοματοσαλάτα.