Υλικά
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΟΥΡΑµΠΙΕΔΕΣ µΕ µΑΣΤΙΧΑ
Εξοπλισμός
Κόσκινο
Μίξερ με κάδο
Ταψί
Υλικά
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΟΥΡΑµΠΙΕΔΕΣ µΕ µΑΣΤΙΧΑ
Εκτέλεση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπεικιν παουντερ.
- Χτυπάμε τη μαργαρίνη και την άχνη στο μίξερ μέχρι να κρεμώσουν καλά.
- Έπειτα προσθέτουμε την κοπανισμένη μαστίχα, τους κρόκους και το λικέρ μαστίχα και συνεχίζουμε το χτύπημα.
- Σιγά σιγά ρίχνουμε στο μίγμα το αλεύρι, ζυμώνοντας απαλά και προσθέτουμε τα χοντροκομμένα αμύγδαλα.
- Η ζύμη μας πρέπει να είναι μαλακή και εύπλαστη.
- Πλάθουμε σε σχήμα μισοφέγγαρου ή κόβουμε διάφορα σχήματα με κουπ πατ.
- Αλείφουμε με μαργαρίνη ένα ταψί και τους τοποθετούμε αραιά τον έναν από τον άλλο.
- Πάνω σε κάθε κουραμπιέ βάζουμε ένα ολόκληρο αμύγδαλο.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C και φουρνίζουμε το ταψί.
- Ψήνουμε για 15-20 λεπτά.
- Μόλις ετοιμαστούν, και όσο είναι ακόμα ζεστοί, τους ραντίζουμε με ανθόνερο, τους πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και τους τοποθετούμε σε πιατέλα.
- Αν θέλουμε, πασπαλίζουμε με λίγη έξτρα άχνη.
- Τα αρώματα που βγαίνουν όταν τους φουρνίζεται να μοσχοβολίσουν όλο το σπίτι.
- Εάν δεν έχεις λικέρ μαστίχα μπορείς να βάλεις ούζο.