• προετοιμασία 15 λεπτά
  • μαγείρεμα 20 λεπτά
33

Υλικά

  • Μερίδες 50 τεμ.
  • 700 γρ. αλεύρι
  • 400 γρ. βούτυρο
  • 1½ φλ. αμύγδαλα
  • 2 κρόκοι αυγών
  • 1/2 φλ. ζάχαρη άχνη
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ.γ. λικέρ
  • 1 κ.γ. μαστίχα
  • Για το πασπάλισμα
  • Ζάχαρη άχνη
  • Ανθόνερο
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτέλεση

    Με ένα κόσκινο κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπεικιν παουντερ.

    Χτυπάμε τη μαργαρίνη και την άχνη στο μίξερ μέχρι να κρεμώσουν καλά.

    Έπειτα προσθέτουμε την κοπανισμένη μαστίχα, τους κρόκους και το λικέρ μαστίχα και συνεχίζουμε το χτύπημα.

    Σιγά σιγά ρίχνουμε στο μίγμα το αλεύρι, ζυμώνοντας απαλά και προσθέτουμε τα χοντροκομμένα αμύγδαλα.

    Η ζύμη μας πρέπει να είναι μαλακή και εύπλαστη.

    Πλάθουμε  σε σχήμα μισοφέγγαρου ή κόβουμε διάφορα σχήματα με κουπ πατ.

    Αλείφουμε με μαργαρίνη ένα ταψί και τους τοποθετούμε αραιά τον έναν από τον άλλο.

    Πάνω σε κάθε κουραμπιέ βάζουμε ένα ολόκληρο αμύγδαλο.

    Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C και φουρνίζουμε το ταψί.

    Ψήνουμε για 15-20 λεπτά.

    Μόλις ετοιμαστούν, και όσο είναι ακόμα ζεστοί, τους ραντίζουμε με ανθόνερο, τους πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και τους τοποθετούμε σε πιατέλα.

    Αν θέλουμε, πασπαλίζουμε με λίγη έξτρα άχνη.

    Τα αρώματα που βγαίνουν όταν τους φουρνίζεται να μοσχοβολίσουν όλο το σπίτι.

    Εάν δεν έχεις λικέρ μαστίχα μπορείς να βάλεις ούζο.

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται