"
  • προετοιμασία 15 λεπτά
  • μαγείρεμα 20 λεπτά
Βαθμολογήστε

Υλικά

  • Μερίδες 50 τεμ.
  • 700 γραμ. αλεύρι γ.ο.χ
  • 400 γραμ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1½ κούπα αμύγδαλα χοντροκομμένα και καβουρδισμένα
  • 2 κρόκοι αυγών
  • 1/2 κούπα ζάχαρη άχνη
  • 1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ.γλ. λικέρ μαστίχα
  • 1 κ.γλ. τριμμένη μαστίχα
  • ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα
  • ανθόνερο για ράντισμα

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Κουραµπιέδες της γιαγιάς µε µαστίχα

    Για τους κουραμπιέδες της γιαγιάς με μαστίχα,

    Αυτοί οι κουραμπιέδες με μαστίχα είναι τόσο ίδιοι και όμως τόσο διαφορετικοί από τους κλασικούς κουραμπιέδες που όλοι ξέρουμε. Και για τους κουραμπιέδες της γιαγιάς ευθύνεται η μαστίχα η θαυματουργή. Που με τα μοναδικά και τόσο ξεχωριστά αρώματά της μεταμορφώνει και απογειώνει το κάθε τι. Φανταστείτε λοιπόν κουραμπιέδες πλημμυρισμένους με τα μεθυστικά αρώματά της. Αυτοί είναι οι κουραμπιέδες με μαστίχα. Μεθυστικοί, αφράτοι, τραγανοί, βουρυρένιοι και πάνω απ’ όλα γιορτινοί και μοσχομυριστοί. Δοκιμάστε τους! Οι κουραμπιέδες με μαστίχα είναι ιδιαίτεροι και θα λατρευτούν. Ξεκινάμε συγκεντρώνοντας όλα τα υλικά.

    • Με ένα κόσκινο κοσκινίζουμε το αλεύρι με το baking powder.
    • Χτυπάμε τη μαργαρίνη και την άχνη στο μίξερ μέχρι να κρεμώσουν καλά και να αφρατέψουν.
    • Έπειτα προσθέτουμε την κοπανισμένη μαστίχα, τους κρόκους και το λικέρ μαστίχα και συνεχίζουμε το χτύπημα.
    • Σιγά σιγά ρίχνουμε στο μίγμα το αλεύρι, ζυμώνοντας απαλά και προσθέτουμε τα χοντροκομμένα αμύγδαλα. Η ζύμη μας πρέπει να είναι μαλακή και εύπλαστη.
    • Πλάθουμε τους κουραμπιέδες της γιαγιάς σε σχήμα μισοφέγγαρου ή κόβουμε διάφορα σχήματα με κουπ πατ.
    • Αλείφουμε με μαργαρίνη ένα ταψί και τους τοποθετούμε αραιά τον έναν από τον άλλο. Πάνω σε κάθε κουραμπιέ βάζουμε ένα ολόκληρο αμύγδαλο.
    • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C και φουρνίζουμε το ταψί με τους κουραμπιέδες. Ψήνουμε για 15-20 λεπτά.
    • Μόλις ετοιμαστούν, και όσο είναι ακόμα ζεστοί, τους ραντίζουμε με ανθόνερο, τους πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και τους τοποθετούμε σε πιατέλα. Αν θέλουμε, πασπαλίζουμε με λίγη έξτρα άχνη.

    Οι κουραμπιέδες της γιαγιάς με μαστίχα είναι απίστευτα γευστικοί και ιδιαίτεροι. Τα αρώματα που βγαίνουν όταν τους φουρνίζεται να μοσχοβολίσουν όλο το σπίτι. Είναι μια εναλλακτική εκδοχή των κλασικών κουραμπιέδων που αξίζει να δοκιμάσετε να φτιάξετε για φέτος τα Χριστούγεννα. Όλοι θα σας ζητάνε την συνταγή.

    Αν θέλετε να μάθετε ακόμα περισσότερα για τους κουραμπιέδες δείτε την ιστορία του.

     

    Δείτε περισσότερες συνταγές για μαγικά Χριστουγεννιάτικα γλυκά εδώ!

     

    Εκτός από αυτούς τους μοναδικούς κουραμπιέδες με μαστίχα φτιάξτε και στην παρακάτω τέλεια συνταγή

    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται

    Καλώς ήλθατε στο νέο Argiro.gr

    Εγκατάσταση
    ×