Υλικά
Εξοπλισμός
Τηγάνι
Υλικά
Εκτέλεση
- Καθαρίζουμε τις γαρίδες από τα κελύφη και αφαιρούμε με προσοχή το έντερο από τη ράχη τους. Διαβάστε όλα τα μυστικά για το καθάρισμα των θαλασσινών.
- Χαράζουμε με ένα μαχαίρι τις γαρίδες στη μέση, χωρίς να χωρίσουμε τελείως τις δύο πλευρές (σαν πεταλούδα).
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι, σοτάρουμε τις γαρίδες για 1΄, ίσα να κοκκινίσουν, και τις βάζουμε σε πιατέλα.
- Στο ίδιο λάδι ρίχνουμε τα μανιτάρια, τα φρέσκα κρεμμύδια και τις πιπεριές και σοτάρουμε για 5΄.
- Προσθέτουμε το ψάρι και σοτάρουμε για 4΄- 5΄ επιπλέον.
- Ξαναβάζουμε τις γαρίδες στο τηγάνι και σβήνουμε το φαγητό με κρασί.
- Περιχύνουμε με την κρέμα γάλακτος light, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και βράζουμε για 3΄- 4΄.
- Πασπαλίζουμε με το μαϊντανό και σερβίρουμε με ρύζι μπασμάτι.
Θέλετε περισσότερες νόστιμες συνταγές με θαλασσινά; Βρείτε τες όλες εδώ.