Υλικά
Εξοπλισμός
Κατσαρόλα
Υλικά
Εκτέλεση
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ ΒΥΣΣΙΝΑ
- Συγκεντρώνουμε αρχικά τα υλικά που θα χρειαστούμε για τη συνταγή.
- Στραγγίζουμε τα βύσσινα από τον χυμό τους σε σουρωτήρι.
- Βάζουμε το χυμό σε κατσαρόλα, προσθέτουμε το γλυκαντικό και το κορν φλαουρ και ανακατεύοντας σε χαμηλή φωτιά αφήνουμε να πήξει.
- Προσθέτουμε τα βύσσινα και, αφού πάρει μια βράση και δέσει σε κρέμα η σάλτσα, αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε το αμύγδαλο και αφήνουμε να κρυώσει καλά.
- Βάζουμε εφαπτόμενη μεμβράνη στην επιφάνεια για να μην σχηματίσει πέτσα.
ΓΙΑ ΤΗ ΣΦΟΛΙΑΤΑ
- Ξεπαγώνουμε τη σφολιάτα που θα χρησιμοποιήσουμε.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190ºC στον αέρα.
- Στρώνουμε λαδόκολλα σε λαμαρίνα.
- Απλώνουμε επάνω την σφολιάτα. Σχηματίζουμε δίσκο με διάμετρο 35 εκ.
- Κόβουμε ακτίνες 3 εκ. στο κέντρο της ζύμης.
ΓΙΑ ΤΗ ΚΡΕΜΑ
- Σε μπολ βάζουμε το τυρί κρέμα, το γλυκαντικό, το αυγό και τη βανίλια.
- Ανακατεύουμε καλά τα υλικά και τα βάζουμε στη σφολιάτα σε κύκλο.
- Από πάνω βάζουμε τα βύσσινα με την πυκνή σάλτσα.
- Ανοίγουμε τις ακτίνες του κέντρου στρίβοντας τες ώστε να σχηματίσουμε σχέδια και κενό στη μέση.
- Γύρω γύρω τσιμπάμε την σφολιάτα περιμετρικά δημιουργώντας κύματα.
- Τέλος κόβουμε λωρίδες σφολιάτας και ενώνουμε τον μέσα κύκλο με την περίμετρο σχηματίζοντας κορώνα.
- Ψήνουμε για περίπου 35′ μέχρι να ροδίσει καλά η σφολιάτα.
- Κόβουμε σε τρίγωνα και σερβίρουμε αμέσως.
Εκτός από αυτό το τσιζκεικ χωρίς ζάχαρη στο φούρνο, αξίζει να δοκιμάσετε και το γλυκό με γιαούρτι και στέβια σαν τσιζκέικ:
ΜΑΓΕΙΡΕΨΕ ΚΑΙ
Γιαουρτογλυκό σαν Τσιζκέικ (cheesecake)