Μοσχάρι Τας Κεμπάπ, ανατολίτικη συνταγή

Μοσχάρι τας κεμπάπ της Αργυρώς. Τρυφερά κομμάτια μοσχαριού, μαγειρεμένα σε κόκκινη πεντανόστιμη σάλτσα με μπαχαρικά, που απογειώνουν το τραπέζι. Φτιάξτε αυτό το πολίτικο κεμπάπ οπωσδήποτε και θα σας ταξιδέψει σε άλλα μέρη. Θυμηθείτε το παραδοσιακό φαγητό της γιαγιάς που το μαγείρευε και μοσχοβολούσε το σπίτι. Αυτή η αυθεντική πολίτικη συνταγή ταιριάζει απόλυτα με ρύζι ή πιλάφι.

Δύσκολη
1:15

5

1 ώρα

15 λεπτά

τας κεμπάπ - κεμπάπ παραδοσιακό - τας κεμπάπ στη γάστρα - μοσχάρι τας κεμπάπ - κεμπάπ μοσχαρίσιο

Υλικά

ΓΙΑ ΤΟ ΜΟΣΧΑΡΙ ΤΑΣ ΚΕΜΠΑΠ

Εξοπλισμός

Κατσαρόλα

Υλικά

ΓΙΑ ΤΟ ΜΟΣΧΑΡΙ ΤΑΣ ΚΕΜΠΑΠ

Εκτέλεση

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Κόβουμε το κρέας σε κομμάτια, σε μέγεθος μπουκιάς.
  2. Αφού το στεγνώσουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας, το πανάρουμε στο αλεύρι και τινάζουμε το περίσσευμα.
  3. Ζεσταίνουμε το βούτυρο μαζί με το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και ροδίζουμε καλά το κρέας από όλες τις πλευρές, για 4 με 5 λεπτά.
  4. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το κρεμμύδι και αφήνουμε να μαραθεί για 4 με 5 λεπτά, χωρίς να πάρει χρώμα.
  5. Ρίχνουμε τον πελτέ στην κατσαρόλα και τον τρίβουμε με σπάτουλα ή κουτάλα.
  6. Αφήνουμε για 1 λεπτό να ψηθεί και να βγάλει τα αρώματα του.
  7. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε λίγα λεπτά να εξατμιστεί το μισό αλκοόλ.
  8. Προσθέτουμε ζεστό νερό ή ζωμό κρέατος, ίσα που να σκεπάζει το κρέας.
  9. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία.
  10. Αφήνουμε το μοσχάρι να βράσει σε χαμηλή φωτιά, περίπου για 1 ώρα, μέχρι να μαλακώσει καλά το κρέας.
  11. Η σάλτσα πρέπει ίσα ίσα να κοχλάζει.
  12. Προς το τέλος του βρασμού, προσθέτουμε τα μπαχαρικά, αλάτι και πιπέρι.
  13. Επιβάλλεται να σερβίρετε το λαχταριστό μοσχάρι τας κεμπάπ με ρύζι ή ακόμα καλύτερα με παραδοσιακό ανατολίτικο ατζέμ πιλάφι!
Απόρρητο