Υλικά
Εξοπλισμός
Κατσαρόλα
Υλικά
Εκτέλεση
- Αφαιρούμε το περισσότερο λίπος από τα μάγουλα.
- Κόβουμε το κρέας σε μέγεθος μεγάλης μπουκιάς.
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ροδίζουμε τα μάγουλα γύρω γύρω και προσθέτουμε το κρεμμύδι, το καρότο, το σέλερυ και ανακατεύουμε καλά.
- Τρίβουμε τον πελτέ στη βάση της κατσαρόλας.
- Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί τελείως.
- Προσθέτουμε το ζωμό και μυρωδικά, αφήνουμε να πάρει βράση και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
- Κλείνουμε καλά με αλουμινόχαρτο και καπάκι και σιγομαγειρεύουμε για 2 ώρες και 30 λεπτά.
- Στις 2 ώρες ανοίγουμε, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και ελέγχουμε το κρέας (τα μάγουλα χρειάζονται σιγανό μαγείρεμα για να μαλακώσουν οι συνδετικοί ιστοί).
- Στο τέλος η σάλτσα θα είναι πυκνή και δεμένη.
- Το τελειότερο συνοδευτικό για τα μοσχαρίσια μάγουλα είναι το ρύζι αλλά και η πολέντα (Polenta). Πεντανόστιμη, θρεπτική και μοναδική.