Υλικά
ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΧΩΡΙΣ ΖΑΧΑΡΗ ΚΑΙ ΓΛΟΥΤΕΝΗ
Εξοπλισμός
Κόσκινο
Μίξερ με κάδο
Σχάρα
Ταψί
Φόρμα
Φούρνος
Υλικά
ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΧΩΡΙΣ ΖΑΧΑΡΗ ΚΑΙ ΓΛΟΥΤΕΝΗ
Εκτέλεση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160°C στον αέρα. Θα ψήσουμε στη μεσαία σχάρα του φουύρνου.
- Βουτυρώνουμε ένα μικρό ταψί ή φόρμα δαχτυλίδι 26 εκατ., και στρώνουμε στη βάση ένα κομμάτι λαδόκολλα.
- Σε ένα μπολ, βάζουμε τη στέβια, τη βανίλια, και τα αυγά.
- Τα χτυπάμε για 3 λεπτά.
- Χαμηλώνουμε το μίξερ.
- Λίγη λίγη ρίχνουμε τη λιωμένη κρύα σοκολάτα και το λιωμένο βούτυρο.
- Σταματάμε το μίξερ.
- Με ένα κόσκινο, κοσκινίζουμε στο μίγμα το κακάο, το αλάτι, και το baking powder.
- Με μία σπάτουλα απαλά, αναδιπλώνουμε το μίγμα, ώστε να ενσωματωθούν τα στερεά υλικά.
- Αδειάζουμε στην έτοιμη φόρμα.
- Μπήγουμε το φλουρί, και ψήνουμε για 40 λεπτά.
- Αφήνουμε τη βασιλόπιτα να κρυώσει τελείως στη φόρμα.
- Έπειτα ξεφορμάρουμε, τη βάζουμε σε πιατέλα, και πασπαλίζουμε με στέβια ή καρύδα αποξηραμένη.
- Διαβάστε ακόμα το μυστικό επιτυχίας για να πετυχαίνετε πάντα την τέλεια βασιλόπιτα.
Αν σας άρεσε η βασιλόπιτα χωρίς γλουτένη και χωρίς ζάχαρη, θα λατρέψετε και την παρακάτω συνταγή!
ΜΑΓΕΙΡΕΨΕ ΚΑΙ