Εκτέλεση
Για την υγιεινή βασιλόπιτα χωρίς γλουτένη και ζάχαρη προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 βαθμούς στον αέρα. Θα ψήσουμε στη μεσαία σχάρα. Βουτυρώνουμε ταψάκι ή φόρμα δαχτυλίδι 26 εκατ., και στρώνουμε στη βάση αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
Σε ένα μπόλ, βάζουμε τη στέβια, τη βανίλια, και τα αυγά. Τα χτυπάμε για 3 λεπτά. Χαμηλώνουμε το μίξερ, και ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο και λίγη λίγη, τη λιωμένη κρύα σοκολάτα. Σταματάμε το μίξερ, και κοσκινίζουμε στο μείγμα το κακάο, το αλάτι, και το μπεικιν. Με μία σπάτουλα απαλά, αναδιπλώνουμε το μείγμα, ώστε να ενσωματωθούν τα στερεά υλικά. Αδειάζουμε στην έτοιμη φόρμα. Μπήγουμε το φλουρί, και ψήνουμε για 40 λεπτά.
Αφήνουμε τη βασιλόπιτα να κρυώσει τελείως στη φόρμα. Έπειτα ξεφορμάρουμε, τη βάζουμε σε πιατέλα, και πασπαλίζουμε με στέβια ή καρύδα αποξηραμένη.