Βασιλόπιτα χωρίς ζάχαρη γι’ αυτούς που ακόμα και στις γιορτές, δεν θέλουν ή δεν μπορούν να καταναλώσουν ζάχαρη!  Είναι εορταστική και...

Βασιλόπιτα χωρίς ζάχαρη γι’ αυτούς που ακόμα και στις γιορτές, δεν θέλουν ή δεν μπορούν να καταναλώσουν ζάχαρη!  Είναι εορταστική και πεντανόστιμη.

  • προετοιμασία 15 λεπτά
  • μαγείρεμα 40 λεπτά
77

Για την βασιλόπιτα χωρίς ζάχαρη και γλουτένη

  • 1/2 φλ. κατά προτίμηση βούτυρο καρύδας λιωμένο
  • 1 φλ. κακάο άγλυκο
  • 1/2 φλ. κρυσταλλική στέβια
  • 200 γρ. σοκολάτα χωρίς ζάχαρη (λιωμένη και κρύα),
  • 4 αυγά (σε θερμοκρασία δωματίου)
  • 2 βανίλιες
  • 1 κ.γ. κοφτό μπέικιν πάουντερ
  • 1 πρέζα αλάτι
  • στέβια ή καρύδα αποξηραμένη, για πασπάλισμα
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτέλεση

    Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160°C στον αέρα. Θα ψήσουμε στη μεσαία σχάρα του φουύρνου.

    Βουτυρώνουμε ένα μικρό ταψί ή φόρμα δαχτυλίδι 26 εκατ., και στρώνουμε στη βάση ένα κομμάτι λαδόκολλα.

    Σε ένα μπολ, βάζουμε τη στέβια, τη βανίλια, και τα αυγά.

    Τα χτυπάμε για 3 λεπτά.

    Χαμηλώνουμε το μίξερ.

    Λίγη λίγη ρίχνουμε τη λιωμένη κρύα σοκολάτα και το λιωμένο βούτυρο.

    Σταματάμε το μίξερ.

    Με ένα κόσκινο, κοσκινίζουμε στο μίγμα το κακάο, το αλάτι, και το baking powder.

    Με μία σπάτουλα απαλά, αναδιπλώνουμε το μίγμα, ώστε να ενσωματωθούν τα στερεά υλικά.

    Αδειάζουμε στην έτοιμη φόρμα.

    Μπήγουμε το φλουρί, και ψήνουμε για 40 λεπτά.

    Αφήνουμε τη βασιλόπιτα να κρυώσει τελείως στη φόρμα.

    Έπειτα ξεφορμάρουμε, τη βάζουμε σε πιατέλα, και πασπαλίζουμε με στέβια ή καρύδα αποξηραμένη.

    Διαβάστε ακόμα το μυστικό επιτυχίας για να πετυχαίνετε πάντα την τέλεια βασιλόπιτα.

    Αν σας άρεσε η βασιλόπιτα χωρίς γλουτένη και χωρίς ζάχαρη, θα λατρέψετε και την παρακάτω συνταγή!

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται