Υλικά
ΓΙΑ ΤΑ ΜΗΛΟΠΙΤΑΚΙΑ
Εξοπλισμός
Φόρμα
Φούρνος
Υλικά
ΓΙΑ ΤΑ ΜΗΛΟΠΙΤΑΚΙΑ
Εκτέλεση
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
- Καθαρίζομε πρώτα τα μήλα και τα κόβουμε σε πολύ μικρά καρέ και τα βάζουμε σε μπολ.
- Τα ραντίζουμε με χυμό λεμόνι για να μην οξειδωθούν και μαυρίσουν.
- Πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο και το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο, θα ψήσουμε στον αέρα στους 170ºC.
ΓΙΑ ΤΑ ΦΥΛΛΑ
- Κόβουμε κάθε φύλλο σφολιάτας με το μαχαίρι κατά μήκος της μακριάς πλευράς στη μέση και έπειτα κόβουμε κάθετα στα 3.
- Το ίδιο κάνουμε και με το δεύτερο φύλλο.
- Σχηματίζουμε δηλαδή 6 τετράγωνα κομμάτια από κάθε φύλλο.
- Στο δεύτερο φύλλο, με κοφτερό μαχαίρι ή ροδάκι ζύμης χαράζουμε 2-3 χαρακιές στο κέντρο κάθε κομματιού.
- Αυτά θα είναι τα καπάκια και πρέπει να αναπνέει κατά το ψήσιμο και να βγαίνουν οι υδρατμοί.
ΓΙΑ ΤΟ ΓΕΜΙΣΜΑ
- Ισομοιράζουμε τη γέμιση, αφήνοντας κενό γύρω γύρω.
- Αλείφουμε το κενό γύρω γύρω με αυγό.
- Κολλάμε τα υπόλοιπα φύλλα και τα κλείνουμε.
- Τσιμπάμε τις άκρες να κολλήσουν.
- Αραδιάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα.
- Αλείφουμε την επιφάνεια με αυγό.
- Ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά να ροδίσουν καλά.
- Τέλος, αχνίζουμε με κανέλα και ζάχαρη άχνη.