Υλικά
ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΗΣΤΙΣΙΜΗ ΠΙΤΑ
Εξοπλισμός
Κατσαρόλα
Ταψί
Υλικά
ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΗΣΤΙΣΙΜΗ ΠΙΤΑ
Εκτέλεση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Μουλιάζουμε πρώτα τον κιμά σόγιας για 20 λεπτά σε μπόλικο νερό.
- Τον στύβουμε με τα χέρια και τον χρησιμοποιούμε όπως τον κιμά.
- Βράζουμε το νερό σε κατσαρόλα και μόλις πάρει βράση, ρίχνουμε 2 κ. γλ. αλάτι.
- Βροχηδόν ρίχνουμε το καλαμποκάλευρο και ανακατεύοντας σε χαμηλή φωτιά αφήνουμε να δέσει και να πυκνώσει το μείγμα, να γίνει σαν πουρές.
- Αφού πήξει η κρέμα, αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε το βούτυρο και σκεπάζουμε να μείνει ζεστό το μείγμα μέχρι να το χρησιμοποιήσουμε.
- Ζεσταίνουμε το λάδι σε μεγάλο βαθύ τηγάνι.
- Ροδίζουμε τον κιμά και μετά προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τις πιπεριές.
- Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι.
- Προσθέτουμε τις ντομάτες, που τις σπάμε με κουτάλα, τα φασόλια και τα μπαχαρικά.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε με σκεπασμένη την κατσαρόλα για 10 λεπτά μέχρι να πιει σχεδόν τα υγρά της η σάλτσα.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180-200°C βαθμούς.
- Βουτυρώνουμε πυρίμαχο οβάλ ή τετράγωνο σκεύος.
- Κάνουμε μια στρώση, περίπου 2 φλ. από την κρέμα καλαμποκιού, αδειάζουμε όλο τον κιμά σε μια στρώση και καλύπτουμε με τον υπόλοιπο πουρέ καλαμποκιού.
- Πασπαλίζουμε με το τυρί και ψήνουμε για περίπου 35 λεπτά μέχρι να κάνει ελαφριά κρούστα.
- Αφήνουμε να σταθεί για 15 λεπτά και σερβίρουμε με σαλάτα.
ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
ΜΑΓΕΙΡΕΨΕ ΚΑΙ