Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΜΑΣΤΙΧΑΣ
ΓΙΑ ΤΟ ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ
Εξοπλισμός
Κατσαρόλα
Ταψί
Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΜΑΣΤΙΧΑΣ
ΓΙΑ ΤΟ ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ
Video
Εκτέλεση
- Το τσουρέκι καλύτερα να είναι 3-4 ημερών.
- Βουτυρώνουμε ένα μακρόστενο πυρίμαχο σκεύος 32×24.
- Αραδιάζουμε σε σειρά τις φέτες από το τσουρέκι να καλύψουν όλη τη βάση του ταψιού.
- Ψήνουμε στους 200°C βαθμούς, στον αέρα, στην μεσαία σχάρα, για 10 λεπτά να ροδίσει καλά.
ΣΙΡΟΠΙ
- Βάζουμε όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα και ανακατεύουμε.
- Από την ώρα που θα πάρει βράση, δεν ανακατεύουμε ξανά.
- Βράζουμε για 2 λεπτά σε μέτρια φωτιά.
- Αφαιρούμε την κανέλα και τη φλούδα.
- Μόλις βγάλουμε το ψημένο τσουρέκι από το φούρνο, όπως είναι ζεστό, το περιχύνουμε με το ζεστό σιρόπι λίγο λίγο για να το ρουφήξει.
- Πασπαλίζουμε με λίγα φιστίκια Αιγίνης και αφήνουμε να κρυώσει.
ΚΡΕΜΑ ΜΕ ΜΑΣΤΙΧΑ
- Βάζουμε σε κατσαρόλα το γάλα, τη ζάχαρη, το άνθος αραβοσίτου, το κορν φλάουρ, τη μαστίχα, τις βανίλιες και ανακατεύουμε με ένα σύρμα, πολύ καλά, να διαλυθούν όλα τα υλικά.
- Σε μέτρια φωτιά και ανακατεύοντας τακτικά, βράζουμε την κρέμα για λίγα λεπτά, μέχρι να δέσει.
- Αποσύρουμε τη κρέμα από τη φωτιά.
- Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε την κρέμα να λιώσει.
- Ανακατεύουμε και αδειάζουμε πάνω στο σιροπιασμένο τσουρέκι.
- Καλύπτουμε την επιφάνεια της κρέμας με μεμβράνη που να εφάπτεται στην επιφάνεια ώστε να μην κάνει πέτσα.
- Αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου το γλυκό να κρυώσει.
- Έπειτα βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο να κρυώσει.
- Το βγάζουμε από το ψυγείο και κάνουμε μία στρώση τη σαντιγί στην επιφάνεια του γλυκού.
- Λίγο πριν σερβίρουμε το εκμέκ με τσουρέκι, πασπαλίζουμε φιστίκια Αιγίνης και κανέλα.