Υλικά
Εξοπλισμός
Κόσκινο
Μίξερ με κάδο
Ταψί
Υλικά
Εκτέλεση
- Βαζουμε πρώτα στον κάδο του μίξερ με το σύρμα ανάδευσης το βούτυρο να αφρατέψει, προσθέτοντας στη συνέχεια την άχνη και το αλάτι.
- Χτυπάμε δυνατά για 8 με 10 λεπτά μέχρι το μείγμα να γίνει σαν κρέμα ανοιχτόχρωμη.
- Ένα ένα ρίχνουμε τα αυγά.
- Κάθε φορά να τα πίνει το μείγμα.
- Προσθέτουμε τις βανίλιες και συνεχίζουμε το χτύπημα.
- Κοσκινίζουμε το αλεύρι στο μιγμα και με απαλές κινήσεις και σπάτουλα ενσωματώνουμε το αλεύρι στο μιγμα .
- Δεν θέλει πολύ δούλεμα η ζύμη από την ώρα που μπαίνει το αλεύρι.
- Όσο λιγότερο τα ζυμώνουμε, τόσο πιο αφράτα θα είναι.
- Η ζύμη θα είναι αρκετά μαλακή και δεν θα πλάθεται.
- Τη βάζουμε σε κορνέ ζαχαροπλαστικής με χοντρή μύτη αστέρι.
- Σε ταψια στρωμένα με λαδοκολες κόβουμε σε μπαστούνια των 4 με 5 εκ. αραιά μεταξύ τους, γιατί φουσκώνουν.
- Αφού τα αραδιάσουμε όλα, ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 160°C στον αέρα, για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν καλά.
- Τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά.
- Ανά δύο, τα γεμίζουμε με μαρμελάδα βερίκοκο και βουτάμε μεχρι τη μεση σε σοκολάτα λιωμένη.
- Έπειτα τα βουτάμε σε τρούφα για να κολλήσει στη σοκολάτα.
- Τα αφήνουμε στη λαδόκολλα να στεγνώσουν.
- Τα διατηρούμε σε αεροστεγές κουτί, για να μην νοτίσουν.
- Το καλό ψήσιμο και η προστασία από την υγρασία του περιβάλλοντος θα τα διατηρήσουν τραγανά.