Υλικά
ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΑΛΤΣΑ
ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΣΠΑΛΙΣΜΑ
Εξοπλισμός
Ταψί
Φούρνος
Υλικά
ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΑΛΤΣΑ
ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΣΠΑΛΙΣΜΑ
Εκτέλεση
- Καθαρίζουμε πρώτα τα κρεμμύδια.
- Τα χαράζουμε ως τη μέση με κάθετη τομή και τα βράζουμε σε αλατισμένο νερό για περίπου 15΄.
- Τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε για λίγο να κρυώσουν.
- Τσιγαρίζουμε τα 2 ψιλοκομμένα κρεμμύδια σε ελαιόλαδο και μόλις γίνουν διάφανα προσθέτουμε τον κιμά, τον σοτάρουμε για 5΄και τον σβήνουμε με το κονιάκ.
- Μετά ρίχνουμε το ρύζι, 2 φλ. νερό, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τέλος τα μυρωδικά.
- Σιγοβράζουμε τα υλικά για λίγα λεπτά και όταν ενωθούν μεταξύ τους κατεβάζουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει.
- Αν μας βγει πολύ στεγνή μπορούμε να προσθέσουμε λίγο χλιαρό νερό, γιατί όταν ψηθούν θα χαθεί όλη τη σάλτσα.
- Αρχίζουμε να βγάζουμε ένα ένα τα κρεμμυδόφυλλα, γεμίζοντας το καθένα με 1 κ.σ και τυλίγοντάς το σφιχτά.
- Αφού τα φτιάξουμε με αυτόν τον τρόπο όλα, τα βάζουμε σε ένα βαθύ ταψί το ένα δίπλα στο άλλο με την ένωση προς τα κάτω.
- Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε τις ντομάτες με τον πελτέ και 1 φλ. νερό, προσθέτουμε αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τη ζάχαρη.
- Ρίχνουμε αυτή τη σάλτσα πάνω τους.
- Τα περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και τα ψήνουμε σε δυνατό φούρνο για 30΄περίπου.
- Λίγο πριν σβήσουμε, πασπαλίζουμε με τα τριμμένα τυριά και τα αφήνουμε για λίγο να πάρουν χρώμα.