Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΛΑΤΟΥΡΙ
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ
ΓΙΑ ΤΟ ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ
Εξοπλισμός
Κατσαρόλα
Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΛΑΤΟΥΡΙ
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ
ΓΙΑ ΤΟ ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ
Εκτέλεση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Ζεματίζουμε το ψάρι σε νερό που βράζει 2-3΄.
- Το βγάζουμε και με ένα μαχαίρι τραβάμε και απομακρύνουμε το δέρμα του ψαριού.
- Βάζουμε το ψάρι χωρίς την πέτσα σε μία κατσαρόλα και το σκεπάζουμε με καθαρό νερό.
- Ρίχνουμε μέσα το μπαχάρι, το πιπέρι, και λίγο αλάτι.
- Προσθέτουμε το κρεμμύδι ολόκληρο και χαραγμένο σταυρωτά, τη δάφνη και λίγες σταγόνες ελαιόλαδο.
- Μόλις το ψάρι πάρει βράση, ξαφρίζουμε τον αφρό που σχηματίζεται και συνεχίζουμε το βράσιμο σε μέτρια φωτιά για 10΄.
- Το βγάζουμε σε σουρωτήρι και το αφήνουμε για λίγη ώρα να κρυώσει.
- Μαδάμε με ένα πιρούνι το ψαχνό από τα κόκαλα.
- Χτυπάμε το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, τη μουστάρδα και λίγο αλάτι σε πηχτή σάλτσα.
- Περιχύνουμε το ψάρι με τη σάλτσα και ανακατεύουμε με δύο πιρούνια ώστε να πάει παντού το λαδολέμονο.
- Το βάζουμε σε ρηχό πιάτο και γαρνίρουμε με το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, μπόλικο ψιλοκομμένο μαϊντανό και λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
- Διατηρείται στο ψυγείο σκεπασμένο για 2 ημέρες.
- Δείτε περισσότερες συνταγές με ψάρια και θαλασσινά εδώ.