Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΛΕΙΩΜΑ
Εξοπλισμός
Κόσκινο
Ταψί
Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΛΕΙΩΜΑ
Εκτέλεση
- Κοσκινίζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι με το αλάτι.
- Κρατάμε στην άκρη 1 φλ. αλεύρι και θα το προσθέσουμε κατά το ζύμωμα.
- Μέσα στο αλεύρι, προσθέτουμε σε κομματάκια το βούτυρο και ψιχουλιάζουμε με τα δάχτυλα-τρίβουμε το μίγμα, να γίνει σαν βρεγμένη άμμος.
- Κάνουμε λακκούβα, προσθέτουμε το γιαούρτι, το αυγό, τη ζάχαρη.
- Αν η ζύμη κολλάει στα χέρια, προσθέτουμε αλεύρι μέχρι να είναι εύπλαστη και να μην κολλάει.
- Ζυμώνουμε και την τυλίγουμε σε μια μεμβράνη.
- Την αφήνουμε για 45 λεπτά στο ψυγείο να ξεκουραστεί.
- Βάζουμε όλα τα υλικά της γέμισης σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε με κουτάλι.
- Χωρίζουμε τη ζύμη σε κομμάτια.
- Ανοίγουμε τα κομμάτια σε λεπτό φύλλο πασπαλίζοντας αλεύρι όποτε είναι αναγκαίο.
- Αν έχετε μηχανή για φύλλο ακόμα καλύτερα.
- Με κουπ πατ ή με ροδάκι, κόβουμε δίσκους ζύμης διαμέτρου 10 εκ..
- Σε κάθε φύλλο ακουμπάμε στο κέντρο 1 κ.γλ. γέμιση.
- Ανασηκώνουμε τα πλαϊνά τσιμπώντας τα, με την βοήθεια μιας οδοντογλυφίδας. Φυλακίζουμε μέσα τη γέμιση δημιουργώντας τοιχώματα.
- Αραδιάζουμε τα λυχναράκια σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
- Τα αλείφουμε με διάλυμα αυγού και τα πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη.
- Ψήνουμε στους 180°C στον αέρα στη μεσαία σχάρα για 25 λεπτά, να ροδίσουν καλά.
- Πασπαλίζουμε με κανέλα.