• προετοιμασία 1 ώρα
  • μαγείρεμα 25 λεπτά
24

Υλικά

  • Μερίδες 70 τεμ.
  • 1/3 κ.γ. αλάτι
  • 1 αυγό
  • 2 κ.σ. ζάχαρη
  • 150 γρ. βούτυρο
  • 200 γρ. γιαούρτι
  • 600 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • Λίγο έξτρα αλεύρι για το άνοιγμα φύλλου

Για τη γέμιση

  • 1/4 κ.γ. μαστίχα
  • 1/2 φλ. θυμαρίσιο μέλι
  • 1 κ.σ. φρυγανιά
  • 2 αυγά
  • 700 γρ. φρέσκια ανάλατη μυζήθρα Πάρου
  • Λίγη ζάχαρη για το ψήσιμο

Για το τελείωμα

  • 1 αυγό
  • Λίγη κανέλα
  • Λίγο σουσάμι (προαιρετικά)
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτελεση

    Ζύμη

    Κοσκινίζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι με το αλάτι.

    Κρατάμε στην άκρη 1 φλ. αλεύρι και θα το προσθέσουμε κατά το ζύμωμα.

    Μέσα στο αλεύρι, προσθέτουμε σε κομματάκια το βούτυρο και ψιχουλιάζουμε με τα δάχτυλα-τρίβουμε το μίγμα , να γίνει σαν βρεγμένη άμμος.

    Κάνουμε λακκούβα, προσθέτουμε το γιαούρτι, το αυγό, τη ζάχαρη.

    Αν η ζύμη κολλάει στα χέρια, προσθέτουμε αλεύρι μέχρι να είναι εύπλαστη και να μην κολλάει.

    Ζυμώνουμε και την τυλίγουμε σε μια μεμβράνη.

    Την αφήνουμε για 45 λεπτά στο ψυγείο να ξεκουραστεί.

    Για την γέμιση

    Βάζουμε όλα τα υλικά της γέμισης σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε με κουτάλι.

    Σχέδιο

    Χωρίζουμε τη ζύμη σε κομμάτια.

    Ανοίγουμε τα κομμάτια σε λεπτό φύλλο πασπαλίζοντας αλεύρι όποτε είναι αναγκαίο.

    Αν έχετε μηχανή για φύλλο ακόμα καλύτερα.

    Με κουπ πατ ή με ροδάκι, κόβουμε δίσκους ζύμης διαμέτρου 10 εκ..

    Σε κάθε φύλλο ακουμπάμε στο κέντρο 1 κ.γλ. γέμιση.

    Ανασηκώνουμε τα πλαϊνά τσιμπώντας τα, με την βοήθεια μιας οδοντογλυφίδας. Φυλακίζουμε μέσα τη γέμιση δημιουργώντας τοιχώματα.

    Τα αραδιάζουμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί.

    Τα αλείφουμε με διάλυμα αυγού.

    Τα πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη.

    Ψήσιμο – χρόνος ψησίματος

    Ψήνουμε  στους 180°C στον αέρα στη μεσαία σχάρα για 25 λεπτά, να ροδίσουν καλά.

    Πασπαλίζουμε με κανέλα.

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται