Πολίτικη σαλάτα

Αυθεντική πολίτικη σαλάτα με λάχανο, καρότο, σέλερι και ψητές πιπεριές Φλωρίνης. Πανδαισία χρωμάτων και αρωμάτων, με τέλεια ισορροπία γλυκού και όξινου και υπέροχη, δροσερή γεύση.

Εύκολη
0:10

6 μερίδες

10 λεπτά

πολιτικη σαλατα

Υλικά

ΓΙΑ ΤΟ ΝΤΡΕΣΙΝΓΚ

ΓΙΑ ΤΟ ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ

Υλικά

ΓΙΑ ΤΟ ΝΤΡΕΣΙΝΓΚ

ΓΙΑ ΤΟ ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ

Εκτέλεση

  1. Για μια παραδοσιακή πολίτικη σαλάτα επιλέγουμε λάχανο, καρότο, σέλερι και πιπεριά (αν χρησιμοποιήσετε φρέσκια). Αν σκοπεύουμε να χρησιμοποιήσουμε ψητή πιπεριά Φλωρίνης, δεν τη βάζουμε τώρα· θα προστεθεί αργότερα.
  2. Πασπαλίζουμε τα λαχανικά με το αλάτι και τον χυμό λεμονιού.
  3. Ζουλάμε με τα χέρια για λίγα λεπτά, ώστε να μαραθούν και να απορροφήσουν το αλάτι και το λεμόνι.
  4. Σκεπάζουμε το μπολ και αφήνουμε τη σαλάτα στο ψυγείο για 1 ώρα.
  5. Αφού μαραθούν τα λαχανικά, τα στραγγίζουμε καλά με τα χέρια και τα μεταφέρουμε σε μία σαλατιέρα.
  6. Προσθέτουμε τις ψητές πιπεριές, το κουκουνάρι, τη σταφίδα και τα φύλλα μαϊντανού.
  7. Προετοιμασία ντρέσινγκ: Χτυπάμε όλα τα υλικά του ντρέσινγκ στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν λεία κρέμα.
  8. Περιχύνουμε με το ντρέσινγκ, ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε τη σαλάτα να παγώσει για 1–2 ώρες πριν το σερβίρισμα.

Tips

  • Η πολίτικη σαλάτα με λάχανο μπορεί να μείνει στο ψυγείο και να μαριναριστεί για μερικές ώρες, ώστε να αναδειχθούν καλύτερα οι γεύσεις της. Αν περισσέψει, φυλάξτε τη στο ψυγείο και απολαύστε τη την επόμενη ημέρα — γίνεται ακόμη πιο νόστιμη.
  • Μην παραλείψετε κανένα από τα υλικά που προτείνω. Ακόμη και το σκόρδο, σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα συστατικά, γλυκαίνει και δίνει μοναδικό αποτέλεσμα.
  • Μαραίνω τα λαχανικά με λεμόνι και αλάτι για να μειωθεί ο όγκος τους και να αποκτήσουν την επιθυμητή υφή. Δεν τα ξεπλένω ποτέ· θέλω όλη η νοστιμιά και τα αρώματα των λαχανικών να μείνουν μέσα στη σαλάτα.
Απόρρητο