Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΡΟΚΟΛΟ ΚΑΙ ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙ ΣΑΝ ΠΙΤΣΑ
ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ
Συμβουλή Ειδικού
Dr. Τάσος Παπαλαζάρου

Χαρακτηριστικό πιάτο της ελληνικής μεσογειακής διατροφής. Βιταμίνες του συμπλέγματος Β, C, Α, Ε καροτονειδή και πολυάριθμα βιοδραστικά συστατικά σε μόλις 340 kcal. Ένα μικρό μυστικό της συνταγής, είναι ότι η βιοδιαθεσιμότητα των πολυτίμων αντιοξειδωτικών καροτενοειδών από μπρόκολο, κουνουπίδι, βασιλικό, ντομάτα, αυξάνεται με την παρουσία λιπαρής ύλης όπως το τυρί και το ελαιόλαδο.
Εξοπλισμός
Σχάρα
Ταψί
Φούρνος
Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΡΟΚΟΛΟ ΚΑΙ ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙ ΣΑΝ ΠΙΤΣΑ
ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ
Εκτέλεση
ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΡΟΚΟΛΟ ΚΑΙ ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙ
- Ξεκινάμε προθερμαίνοντας πρώτα το φούρνο στους 200°C βαθμούς στον αέρα.
- Σε ένα ταψί, βάζουμε τις φούντες από μπρόκολο και κουνουπίδι εναλλάξ.
- Ραντίζουμε με το ελαιόλαδο και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
- Ψήνουμε στον αέρα, στη μεσαία σχάρα του φούρνου για περίπου 10 λεπτά.
- Αναποδογυρίζουμε τα λαχανικά στο ταψί.
- Μπήγουμε ανάμεσα στο μπρόκολο και στο κουνουπίδι τα κομμένα ντοματίνια, το σπασμένο σκόρδο, τη ρίγανη και περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο.
- Συνεχίζουμε το ψήσιμο για περίπου 30 λεπτά.
- Σπάμε τη μοτσαρέλα σε κομμάτια πάνω από το ψημένο κουνουπίδι και μπρόκολο. Να πάει σε όλη την επιφάνεια, σκορπάμε εδώ κι εκεί.
- Ανακατεύουμε τα ψίχουλα ψωμιού με την παρμεζάνα και πασπαλίζουμε την επιφάνεια των λαχανικών.
- Τέλος, σκορπάμε τα φύλλα βασιλικού.
- Συνεχίζουμε το ψήσιμο για 10 επιπλέουν λεπτά, μέχρι να λιώσει η μοτσαρέλα και να ροδίσει ελαφρά η κρούστα παρμεζάνας.
ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ
- Σερβίρουμε με πράσινη σαλάτα και φρέσκο ψωμί.
Δοκιμάστε και ακόμα μια τέλεια ιδέα με μπρόκολο.
ΜΑΓΕΙΡΕΨΕ ΚΑΙ