Υλικά
Εξοπλισμός
Τηγάνι
Υλικά
Video
Εκτέλεση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Βάζουμε σε ένα μπολ τα ντοματάκια σαντορίνης και τα ζουλάμε με τα χέρια, προσοχή δεν τα τρίβουμε. Πρέπει να υπάρχουν κομμάτια ντομάτας στο μείγμα.
- Ψιλοκόβουμε τα φρέσκα και τα ξερά κρεμμύδια και τα προσθέτουμε μέσα στο μπολ.
- Κόβουμε το κολοκύθι σε μικρούς κύβους και τους προσθέτουμε.
- Ψιλοκόβουμε τον άνηθο και τον προσθέτουμε.
- Προσθέτουμε τη βρασμένη και κρύα φάβα και το φρέσκο και ξερό βασιλικό.
- Και τέλος το αλάτι και το πιπέρι.
- Τα ζυμώνουμε όλα μαζί για να γίνουν μίγμα.
- Αφήνουμε για λίγη ώρα να ξεκουραστεί και προσθέτουμε το αλεύρι όσο μας χρειαστεί, για να αποκτήσει το μίγμα την πυκνότητα που πρέπει.
- Το αφήνουμε 1 ώρα εκτός ψυγείου για να αναπτυχθούν όλες οι γεύσεις.
- Τηγανίζουμε τους ντοματοκεφτέδες, κουταλιά κουταλιά σε καυτό λάδι.
- Με το κουταλάκι τους απλώνουμε να γίνουν πλακέ.
- Τηγανίζουμε μέχρι να πάρουν ένα απαλό ρόδινο χρώμα. Τους βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί.
ΜΥΣΤΙΚΟ
- Το μεγάλο μυστικό για τους ντοματοκεφτέδες είναι να μην τρίψετε τις ντομάτες. Πρέπει να υπάρχουν κομμάτια ντομάτας στο μείγμα.
- Όταν τους τηγανίζετε να μην σκουρύνουν πολύ. Ανοιχτόχρωμοι πρέπει να βγουν από τηγάνι.
- Αν θέλετε μπορείτε στο μείγμα να βάλετε και λίγο τυρί.
- Να φεύγει από το κουτάλι ο χυλός, να μην είναι ούτε σφιχτός να πλάθεται, ούτε πολύ αραιός. Πρέπει να είναι λίγο πιο σφιχτός από το μείγμα του κέικ.
- Η δόση είναι μεγάλη για πολλές μερίδες.
- Τη μοναδική αυτή παραδοσιακή συνταγή του Αιγαίου, μοιράστηκε μαζί μας η κυρία Άννα Αρβανίτη από την ταβέρνα “Καλή καρδιά”.
- Και αν θέλετε περσότερες παραδοσιακές νησιώτικες συνταγές θα τις βρείτε όλες εδώ.