Υλικά
Υλικά
Εκτέλεση
- Για την αλισίβα, κοσκινίζουμε πρώτα τη στάχτη (από ξύλα).
- Τη βάζουμε σε μπρίκι και προσθέτουμε το νερό.
- Σιγοβράζουμε για 5΄-6΄ από την ώρα που θα πάρει βράση.
- Αφήνουμε να κατασταλάξει, να καθίσει η στάχτη και να κρυώσει.
- Σουρώνουμε το σταχτόνερο σε φίλτρο του καφέ δύο φορές.
ΜΥΣΤΙΚΑ
- Είναι πολύ σημαντικό η στάχτη που θα χρησιμοποιήσετε να είναι από καμένο ξύλο, τζάκι ή ξυλόφουρνο.
- Αν φτιάξετε μεγαλύτερη ποσότητα μπορείτε να τη διατηρήσετε στο ψυγείο.
- Μην ξεχάσετε κατά τον βρασμό να αφαιρείτε τον αφρό που σχηματίζεται στην επιφάνεια.