Αλισίβα (Σταχτόνερο)

Αλισίβα (Σταχτόνερο)

Προετοιμασία: 0:05' Μαγείρεμα: 0:05'
Πανεύκολη

Την αλισίβα, το σταχτόνερο δηλαδή, τη χρησιμοποιούσαν παλιά στη μαγειρική και τη ζαχαροπλαστική, σε ζύμες. Κατάλληλη για κουραμπιέδες, μελομακαρονα, κουλουράκια ή ό,τι άλλο ήθελαν να ζυμώσουν

Σας Προτείνουμε

Συνταγές που Αγαπήσατε

παραδοσιακή γλυκιά κολοκυθόπιτα με σιμιγδάλι σπιτικό φύλλο κίτρινη κολοκύθα συνταγη αργυρω οι μαμαδες του αιγαιου Ιος

Γλυκιά κολοκυθόπιτα με σιμιγδάλι (‘Ιος)

ξυδατα ψάρια μαρινάτα μαρίδα μαρινατη τηγανητη στο τηγανι συνταγη πατμος αργυρω οι μαμαδες του αιγαιου

Ψάρια μαρινάτα

πατατόσουπα

Πατατόσουπα

Ανεβατά κουλουράκια πασχαλινά

Κουλουράκια ανεβατά Πασχαλινά

γλυκό σουλτάνα παραδοσιακή γλυκιά πίτα με σταφίδες και φύλλο κρούστας

Σουλτάνα (γλυκιά πατσαβουρόπιτα)

τσούκα ροδου μοσχάρι με πλιγούρι και τραχανα στη γαστρα στο πηλινο παραδοσιακη συνταγη ροδος αργυρω οι μαμαδες του αιγαιου

Μοσχάρι με πλιγούρι και τραχανά (Τσούκα Ρόδου)