Λαχανόρυζο κοκκινιστό

Αφράτο και ζουμερό λαχανόρυζο κοκκινιστό, γεμάτο λαχανικά και γεύση! Μια υγιεινή και ελαφριά συνταγή που σερβίρεται σκέτη ή με γιαούρτι και φέτα.

Εύκολη
0:35

5 - 6 μερίδες

5 λεπτά

25 λεπτά

λαχανόρυζο κοκκινιστό - λαχανορυζο κοκκινιστο

Υλικά

ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ

Εξοπλισμός

Κατσαρόλα

Κατσαρόλα

Υλικά

ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ

Εκτέλεση

  1. Ζεσταίνουμε πρώτα σε μία κατσαρόλα το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σέλερι και τα πράσα.
  2. Προσθέτουμε τα καρότα και το κομμένο λάχανο.
  3. Σοτάρουμε για λίγα λεπτά, μέχρι να πέσει ο όγκος του λάχανου περίπου στο μισό.
  4. Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας και τον τρίβουμε καλά στην κατσαρόλα, ώστε να ψηθεί για 1 λεπτό.
  5. Στη συνέχεια, ρίχνουμε την ψιλοκομμένη ντομάτα και 3 φλιτζάνια ζεστό νερό. Βράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 10 λεπτά.
  6. Έπειτα, προσθέτουμε το ρύζι, αλατίζουμε και πιπερώνουμε. Σιγοβράζουμε για 15 λεπτά, μέχρι να σκάσει το ρύζι και να δέσει το λαχανόρυζο.
  7. Όταν σβήσουμε τη φωτιά, το κοκκινιστό λαχανόρυζο πρέπει να είναι αρκετά ζουμερό. Αν κατά το μαγείρεμα εξατμιστούν τα υγρά, συμπληρώνουμε λίγο ζεστό νερό.
  8. Στο τέλος, προσθέτουμε τον χυμό από 1 λεμόνι και ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το λαχανόρυζο να σταθεί για 10 λεπτά, ώστε να τραβήξει τα υγρά του. Για αυτό είναι σημαντικό να είναι ζουμερό τη στιγμή που κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
  9. Τέλος, πασπαλίζουμε με τα ψιλοκομμένα βότανα και σερβίρουμε σε βαθιά πιάτα. Μπορούμε να το απολαύσουμε σκέτο ή να το συνοδεύσουμε με λίγο γιαούρτι ή τρίμματα φέτας.

λαχανόρυζο κοκκινιστό - λαχανορυζο κοκκινιστο

Απόρρητο