Σπανάκι ογκρατέν με μπεσαμέλ

Σπανάκι ογκρατέν με μπεσαμέλ. Δοκιμάστε το γιατί είναι απλά θεϊκό! Καθώς η κρέμα μπλέκεται με τα λιωμένα τυριά και το σπανάκι, δημιουργείται ένας συνδυασμός μαγικός

6

30 λεπτά

35 λεπτά

σπανάκι ογκρατέν

Υλικά

ΓΙΑ ΤΟ ΣΠΑΝΑΚΙ ΟΓΚΡΑΤΕΝ

ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΨΙ

ΓΙΑ ΤΗ ΜΠΕΣΑΜΕΛ

Εξοπλισμός

Κατσαρόλα

Υλικά

ΓΙΑ ΤΟ ΣΠΑΝΑΚΙ ΟΓΚΡΑΤΕΝ

ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΨΙ

ΓΙΑ ΤΗ ΜΠΕΣΑΜΕΛ

Εκτέλεση

ΓΙΑ ΤΟ ΣΠΑΝΑΚΙ

  1. Ζεματάμε πρώτα σε κατσαρόλα το σπανάκι σε νερό που βράζει για 2-3΄.
  2. Το στραγγίζουμε και το ψιλοκόβουμε σε ένα μπολ.
  3. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια, τα τυριά, τα ασπράδια χτυπημένα και το μοσχοκάρυδο.
  4. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
  5. Βουτυρώνουμε ένα πυρίμαχο σκεύος.
  6. Πασπαλίζουμε με φρυγανιά να καλυφθεί η βάση του σκεύους.
  7. Αδειάζουμε τη γέμιση.
  8. Περιχύνουμε με τη μπεσαμέλ.
  9. Πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη παρμεζάνα.
  10. Ψήνουμε το σπανάκι ογκρατέν σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 °C για 35΄περίπου, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.

ΓΙΑ ΤΗ ΜΠΕΣΑΜΕΛ

  1. Ζεσταίνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε το αλεύρι.
  2. Ψήνουμε ανακατεύοντας με σύρμα για 2΄, προσθέτουμε το γάλα και ανακατεύουμε να γίνει λεία και να πυκνώσει.
  3. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
  4. Πασπαλίζουμε με μοσχοκάρυδο και προσθέτουμε το μισό τυρί.
  5. Προσθέτουμε το σχοινόπρασο και τον άνηθο. Αδειάζουμε πάνω στη γέμιση.
  6. Αγαπάτε το σπανάκι; Ανακαλύψτε περισσότερες εύκολες και νόστιμες συνταγές!
Απόρρητο