Εκτέλεση
Για το σπανάκι ογκρατέν με μπεσαμέλ, ζεματάμε πρώτα το σπανάκι σε νερό που βράζει για 2-3΄. Το στραγγίζουμε και το ψιλοκόβουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια, τα τυριά, τα ασπράδια χτυπημένα και το μοσχοκάρυδο και αλατοπιπερώνουμε.
Βουτυρώνουμε ένα πυρίμαχο σκεύος. Πασπαλίζουμε με φρυγανιά να καλυφθεί η βάση του σκεύους. Αδειάζουμε τη γέμιση. Περιχύνουμε με τη μπεσαμέλ. Πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη παρμεζάνα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 °C για 35΄περίπου, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.
Για τη μπεσαμέλ
Ζεσταίνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε το αλέυρι. Ψήνουμε ανακατεύοντας με σύρμα για 2΄, προσθέτουμε το γάλα και ανακατεύουμε να γίνει λεία και να πυκνώσει.
Αλατοπιπερώνουμε, πασπαλίζουμε με μοσχοκάρυδο και προσθέτουμε το μισό τυρί.
Προσθέτουμε το σχοινόπρασο και τον άνηθο. Αδειάζουμε πάνω στη γέμιση.
Διαβάστε εδώ όλα τα μυστικά επιτυχίας για τέλεια μπεσαμέλ, αλλά και τα 6 μυστικά μου για τα πιο νόστιμα ογκρατέν.
Αγαπάτε το σπανάκι; Ανακαλύψτε περισσότερες εύκολες και νόστιμες συνταγές εδώ!