Δοκιμάστε το σπανάκι ογκρατέν γιατί είναι απλά θεϊκό! Καθώς η κρέμα μπλέκεται με τα λιωμένα τυριά και το σπανάκι, δημιουργείται ένας συνδυασμός...

Δοκιμάστε το σπανάκι ογκρατέν γιατί είναι απλά θεϊκό! Καθώς η κρέμα μπλέκεται με τα λιωμένα τυριά και το σπανάκι, δημιουργείται ένας συνδυασμός μαγικός.

  • προετοιμασία 30 λεπτά
  • μαγείρεμα 35 λεπτά
159

Για το σπανάκι ογκρατέν

  • 1 ½ kg σπανάκι (πλυμένο και στραγγισμένο)
  • 2 τρυφερά κρεμμύδια
  • 200 γρ. γραβιέρα
  • 200 γρ. γκούντα
  • 2 ασπράδια
  • 2 πρέζα/ες μοσχοκάρυδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • Για το ταψί
  • Λίγη τριμμένη φρυγανιά
  • Λίγο βούτυρο

Για τη μπεσαμέλ

  • 4 κ.σ. βούτυρο
  • 4 κ.σ. αλεύρι
  • 1 lt γάλα
  • 2 πρέζα/ες μοσχοκάρυδο
  • 2 κρόκους
  • 1/2 φλ. παρμεζάνα
  • Λίγο σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
  • Λίγο άνηθο ψιλοκομένο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Για το σπανάκι ογκρατέν

    Ζεματάμε πρώτα σε κατσαρόλα το σπανάκι σε νερό που βράζει για 2-3΄.

    Το στραγγίζουμε και το ψιλοκόβουμε σε ένα μπολ.

    Προσθέτουμε τα κρεμμύδια, τα τυριά, τα ασπράδια χτυπημένα και το μοσχοκάρυδο.

    Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.

    Βουτυρώνουμε ένα πυρίμαχο σκεύος.

    Πασπαλίζουμε με φρυγανιά να καλυφθεί η βάση του σκεύους.

    Αδειάζουμε τη γέμιση.

    Περιχύνουμε με τη μπεσαμέλ.

    Πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη παρμεζάνα.

    Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 °C για 35΄περίπου, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.

    Για τη μπεσαμέλ

    Ζεσταίνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε το αλεύρι.

    Ψήνουμε ανακατεύοντας με σύρμα για 2΄, προσθέτουμε το γάλα και ανακατεύουμε να γίνει λεία και να πυκνώσει.

    Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.

    Πασπαλίζουμε με μοσχοκάρυδο και προσθέτουμε το μισό τυρί.

    Προσθέτουμε το σχοινόπρασο και τον άνηθο. Αδειάζουμε πάνω στη γέμιση.

    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται