Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΦΡΙΤΑΤΑ
Εξοπλισμός
Τηγάνι
Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΦΡΙΤΑΤΑ
Εκτέλεση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Η φριτάτα με αυγά και λαχανικά, είναι φουσκωτή ομελέτα και την ψήνουμε στο φούρνο.
- Για να τη φτιάξουμε, θα χρησιμοποιήσουμε ένα τηγάνι 20-22 εκατ.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
- Ζεσταίνουμε το αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρουμε το μπέικον για 2΄.
- Προσθέτουμε την πιπεριά. τα κολοκύθια και σοτάρουμε για 2΄.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμύδια, τα ντοματίνια και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 2΄.
- Χαμηλώνουμε την ένταση της φωτιάς σε μέτριο, προς χαμηλό-μέτριο.
- Χτυπάμε σε ένα μπολ τα αυγά και ρίχνουμε το τυρί, το αλάτι, το πιπέρι και το σχοινόπρασο.
- Περιχύνουμε τα σοταρισμένα λαχανικά με τα χτυπημένα αυγά.
- Ελαφρά ανακατεύουμε με ένα πιρούνι, τα αυγά με τα υλικά της φριτάτας.
- Αφήνουμε τη φριτάτα για 4 με 5 λεπτά να αρχίσει να σταθεροποιείται, πάντα σε χαμηλή φωτιά κι ενώ το κέντρο της θα είναι ακόμα υγρό.
- Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τριμμένο τυρί και μεταφέρουμε το τηγάνι στο φούρνο, κάτω από το καυτό γκριλ για 4-5΄ επιπλέον να ροδίσει.
- Τη βγάζουμε σε πιατέλα, κόβουμε σε κομμάτια τρίγωνα και σερβίρουμε με ντοματοσαλάτα.
MΥΣΤΙΚΟ
- Η φριτάτα θέλει χαμηλή φωτιά, ώστε να σετάρει το αυγό και λίγο ανακάτεμα του υγρού αυγού με τα λαχανικά στην αρχή του ψησίματος.
- Μπορείτε να βάλετε ό,τι υλικά αγαπάτε, καθώς και ό,τι αλλαντικό και τυρί προτιμάτε.
- Τη σερβίρετε ζεστή και φουσκωτή όπως βγαίνει από το φούρνο.
- Επίσης διαβάστε εδώ πώς να χωρίσετε τους κρόκους από τα ασπράδια