Υλικά
ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ
ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ
Εξοπλισμός
Κατσαρόλα
Τηγάνι
Υλικά
ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ
ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ
Εκτέλεση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Επιλέγουμε φρέσκα μανιτάρια ανάμεικτα.
- Τα καθαρίζουμε και τα κόβουμε σε χοντρά κομμάτια.
- Μουλιάζουμε τα αποξηραμένα μανιτάρια σε μπολ με ζεστό νερό για λίγα λεπτά να μαλακώσουν.
- Τα στραγγίζουμε, φιλτράρουμε το νερό τους και το κρατάμε στην άκρη για τις παπαρδέλες με μανιτάρια.
- Ζεσταίνουμε σε βαθύ τηγάνι το ελαιόλαδο.
- Όταν κάψει το λάδι, προσθέτουμε τα μανιτάρια και σοτάρουμε για 3 λεπτά σε δυνατή φωτιά να πιούν τα υγρά τους.
- Προσθέτουμε το βούτυρο, το σκόρδο σπασμένο και σοτάρουμε για 1 λεπτό.
- Σβήνουμε με το κρασί αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε το νερό των μανιταριών, καθώς και τα αποξηραμένα μανιτάρια.
- Βράζουμε για 1 λεπτό.
- Βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό για 1 λεπτό λιγότερο από όσο αναγράφεται στη συσκευασία.
- Όπως στάζουν τα ζυμαρικά τα παίρνουμε με τσιμπίδα και τα προσθέτουμε στη σάλτσα μανιταριών.
- Προσθέτουμε τα φουντούκια, το σχοινόπρασο και λίγο νερό από αυτό που έβρασαν τα ζυμαρικά ώστε να αραιώσει η σάλτσα τους.
- Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε τις παπαρδέλες με τη σάλτσα.
- Μοιράζουμε σε δυο ζεστά πιάτα και γαρνίρουμε με το σχοινόπρασο και το τριμμένο τυρί.