• προετοιμασία 5 λεπτά
  • μαγείρεμα 10 λεπτά
76
  • 250 γρ. μακαρονια
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 σκελ. σκόρδο σπασμένη
  • 25 γρ. βούτυρο
  • 300 γρ. φρέσκα μανιτάρια πλευρωτους
  • 1 καυτερή πιπεριά (προαιρετικά)
  • 20 γρ. μανιτάρια
  • 1 κρασί
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Για το σερβίρισμα

  • 50 γρ. φουντούκια
  • 100 γρ. τυρί
  • 1 κ.σ. σχοινόπρασο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτελεση

    Επιλέγουμε φρέσκα μανιτάρια ανάμεικτα.

    Τα καθαρίζουμε και τα κόβουμε σε χοντρά κομμάτια.

    Μουλιάζουμε τα αποξηραμένα μανιτάρια σε μπολ με ζεστό νερό για λίγα λεπτά να μαλακώσουν.

    Τα στραγγίζουμε, φιλτράρουμε το νερό τους και το κρατάμε στην άκρη για τις παπαρδέλες με μανιτάρια.

    Ζεσταίνουμε σε βαθύ τηγάνι το ελαιόλαδο.

    Όταν κάψει το λάδι, προσθέτουμε τα μανιτάρια και σοτάρουμε για 3 λεπτά σε δυνατή φωτιά να πιούν τα υγρά τους.

    Προσθέτουμε το βούτυρο, το σκόρδο σπασμένο και σοτάρουμε για 1 λεπτό.

    Σβήνουμε με το κρασί αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε το νερό των μανιταριών, καθώς και τα αποξηραμένα μανιτάρια.

    Βράζουμε για 1 λεπτό.

    Βράζουμε τα μακαρονια σε αλατισμένο νερό για 1 λεπτό λιγότερο από όσο αναγράφεται στη συσκευασία.

    Όπως στάζουν τα ζυμαρικά τα παίρνουμε με τσιμπίδα και τα προσθέτουμε στη σάλτσα μανιταριών.

    Προσθέτουμε τα φουντούκια, το σχοινόπρασο και λίγο νερό από αυτό που έβρασαν τα ζυμαρικά ώστε να αραιώσει η σάλτσα τους.

    Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε τις παπαρδέλες με τη σάλτσα.

    Μοιράζουμε σε δυο ζεστά πιάτα και γαρνίρουμε με το σχοινόπρασο και το τριμμένο τυρί.

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται