Υλικά
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΥΚΟΥΜΑΔΕΣ CRULLER
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ
Εξοπλισμός
Κατσαρόλα
Μίξερ με κάδο
Μπεν Μαρί
Υλικά
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΥΚΟΥΜΑΔΕΣ CRULLER
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ
Εκτέλεση
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΥΚΟΥΜΑΔΕΣ CRULLER
- Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο, το νερό, το αλάτι και τη ζάχαρη.
- Ανακατεύοντας σε σε μέτρια φωτιά αφήνουμε να λιώσει το βούτυρο και ίσα να αρχίσει ο βρασμός.
- Ρίχνουμε με μιας το κοσκινισμένο αλεύρι και ανακατεύουμε με σπάτουλα ή ξύλινη κουτάλα για μισό λεπτό συνεχόμενα κι εντατικά. Συνεχίζουμε μέχρι να διαλυθεί τελείως το αλεύρι μέσα στο υγρό. Να διαλυθούν όλοι οι κόμποι.
- Συνεχίζουμε το ανακάτεμα για τα επόμενα 3-4 λεπτά σε χαμηλή φωτιά μέχρι να στεγνώσει το μείγμα και να σχηματιστεί ζύμη γύρω από τη σπάτουλα.
- Η ζύμη θα είναι έτοιμη όταν ένα ελαφρύ φιλμ από ζύμη θα δείχνει ότι έχει σχηματιστεί στη βάση της κατσαρόλας.
- Μεταφέρουμε τη ζύμη στον κάδο του μίξερ και με το εργαλείο ανάδευσης δουλεύουμε την ζύμη για 2-3΄ μέχρι ελαφρά να κρυώσει και να γυαλίσει.
- Δυναμώνουμε το μίξερ και προσθέτουμε το 1 αυγό.
- Χτυπάμε μέχρι να εξαφανιστεί τελείως μέσα στη ζύμη. Τότε, προσθέτουμε το επόμενο.
- Αφού το πιει η ζύμη, προσθέτουμε το ασπράδι. Χτυπάμε για λίγο μέχρι η ζύμη να ομογενοποιηθεί πλήρως, να γίνει λεία, γυαλιστερή και μαλακή.
- Η ζύμη για τους λουκουμάδες cruller πρέπει να είναι πολύ ελαστική.
- Αν σας φαίνεται στεγνή ίσως χρειαστεί να προσθέσετε λίγο από 1 χτυπημένο αυγό ώστε να γίνει πολύ ελαστική.
- Τσεκάρουμε τη ζύμη πιάνοντας με τα δυο δάχτυλα. Πρέπει όταν απομακρύνουμε τα δάχτυλα από την ζύμη να σχηματίζεται ίνα ζύμης όπως στα τσουρέκια.
- Μεταφέρουμε με σπάτουλα τη ζύμη σε ένα κορνέ με χοντρή μύτη αστέρι.
- Κόβουμε αντικολλητικό χαρτί σε τετράγωνα κομμάτια 10 εκατοστών.
- Σε κομμένα αντικολλητικά τετράγωνα χαρτιά σχηματίζουμε στρογγυλούς λουκουμάδες με διάμετρο 6-7 εκατοστά.
- Ζεσταίνουμε μπόλικο λάδι σε φαρδιά κατσαρόλα.
- Μόλις κάψει το λάδι, ακουμπάμε με κουτάλα 2-2 τα αντικολλητικά χαρτιά με τα cruller και αμέσως αυτά ξεκολλάνε.
- Τραβάμε τα χαρτιά και τηγανίζουμε για 5-6΄ αναποδογυρίζουντάς τα μια φορά να ροδίσουν ελαφρά.
- Αφού ροδίσουν και φουσκώσουν είναι έτοιμα.
ΠΩΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΤΑ CRULLERS
- Όπως είναι ζεστά, τα τυλίγουμε με κανελοζάχαρη ή εναλλακτικά φτιάχνουμε χρωματιστό γλάσο και τα βουτάμε από την μία πλευρά όπως τα ντόνατς.
- Εναλλακτικά, λιώστε βανίλια υποβρύχιο σε μπεν μαρί, προσθέστε χρώμα ζαχαροπλαστικής και φτιάξτε χρωματιστά cruller.
- Τρώγονται ζεστά και είναι ακαταμάχητα.
- Πρώτα από όλα βέβαια πρέπει να φτιάξετε την συνταγή με τους κλασικούς λουκουμάδες!