Υλικά
ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΙΠΕΡΙΕΣ
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
Εξοπλισμός
Ταψί
Τηγάνι
Φούρνος
Υλικά
ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΙΠΕΡΙΕΣ
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
Video
Εκτέλεση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Πλένουμε και στεγνώνουμε τις πιπεριές.
- Χαράζουμε κατά μήκος και με προσοχή αφαιρούμε μεμβράνες και σπόρους.
- Για τις πιπεριές θα χρησιμοποιήσουμε ταψί 24×34εκ.
- Ανακατεύουμε την τριμμένη ντομάτα με το σκόρδο, τη ρίγανη, λίγο αλάτι και το μισό ελαιόλαδο.
- Τα βάζουμε στο ταψί.
- Ετοιμάζουμε τη γέμιση για τις πιπεριές γεμιστές με φέτα.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά της γέμισης.
- Γεμίζουμε τις πιπεριές με ένα μικρό κουτάλι και τις βάζουμε εναλλάξ στο ταψί πάνω στη σάλτσα ντομάτας.
- Περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180°C στην μεσαία σχάρα για 30 λεπτά να ροδίσουν οι πιπεριές.
- Σερβίρονται ζεστές ή κρύες. Όπως και να τις φάτε οι πιπεριές γεμιστές με τυρί είναι σκέτη απόλαυση!
ΜΥΣΤΙΚΑ
- Παίξτε με βότανα και δώστε τη γεύση που θέλετε στις πιπεριές.
- Αν πρόκειται να κάνετε τις γεμιστές πιπεριές στο τηγάνι, βάλτε στη γέμιση 1 αυγό για να μη χυθούν τα τυριά στο καυτό λάδι.
- Στις γεμιστές πιπεριές με τυρί, βάλτε ό,τι τυρί έχετε ή ό,τι σας αρέσει. Ταιριάζουν πολύ και με λευκά και με κίτρινα τυριά.
- Μπορείτε στη γέμιση να προσθέσετε ψιλοκομμένο μπέικον ή άλλο αλλαντικό.