Εκτέλεση
Ξεκινώντας να φτιάξουμε
Τις γεμιστές πιπεριές με τυρί, πλένουμε και στεγνώνουμε τις πιπεριές.
Χαράζουμε κατά μήκος και με προσοχή, αφαιρούμε μεμβράνες και σπόρους.
Θα χρησιμοποιήσουμε ταψί 24×34εκ.
Ανακατεύουμε την τριμμένη ντομάτα με το σκόρδο, τη ρίγανη, λίγο αλάτι και το μισό ελαιόλαδο.
Τα βάζουμε στο ταψί.
Ετοιμάζουμε τη γέμιση.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά της γεμισης.
Γεμίζουμε τις πιπεριές και τις βάζουμε εναλλάξ στο ταψί πάνω στη σάλτσα ντομάτας.
Περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180 °C στην μεσαία σχάρα για 30΄ να ροδίσουν οι πιπεριές.
Σερβίρονται ζεστές ή κρύες.
Μυστικά για τις γεμιστές πιπεριές με τυρί
-Επιλέξτε όποιο τυρί αγαπάτε
–Παίξτε με βότανα και δώστε τη γεύση που θέλετε στις πιπεριες.
-Αν πρόκειται να κάνετε τις γεμιστές πιπεριές στο τηγάνι, βάλτε στη γέμιση 1 αυγό για να μη χυθούν τα τυριά στο καυτό λάδι.
-Στις γεμιστές πιπεριές με τυρί βάλτε ό,τι τυρί έχετε ή ό,τι τυρί σας αρέσει. Ταιριάζουν πολύ και με λευκά και με κίτρινα τυριά.
-Μπορείτε στη γέμιση να προσθέσετε ψιλοκομμένο μπέικον ή άλλο αλλαντικό.
Γεμιστές πιπεριές με τυρί στην κατάψυξη
-Όταν οι πιπεριες είναι στην εποχή τους, γεμίστε μπόλικες και διατηρήστε τες στην κατάψυξη καλά σκεπασμένες για να μην τις κάψει η κατάψυξη και γευτείτε το καλοκαίρι όποια εποχή του χρόνου τις λαχταρίσετε.
-Οι κατεψυγμένες γεμιστές πιπεριές με φέτα δεν χρειάζονται ξεπάγωμα. Κατευθείαν στο ταψί, απλά θα παρατείνετε το ψήσιμο για λίγα λεπτά επιπλέον μέχρι να ροδίσουν εξωτερικά και να λιώσουν τα τυριά.