Vegan μανιτάρια λεμονάτα

Λεμονάτα Μανιτάρια από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου! Νηστίσιμη συνταγή για μανιτάρια λεμονάτα με παχιά σάλτσα. Συνταγή χωρίς κρέας πλούσια νοστιμιά και άκρως οικονομικό και χορτοφαγικό φαγητό. Το χειμώνα στην Πάρο τα άγρια μανιτάρια μαγειρεύονται με χίλιους τρόπους. Κοκκινιστά, ομελέτα, φρικασέ κλπ

5

10 λεπτά

20 λεπτά

Λεμονάτα μανιτάρια

Υλικά

ΓΙΑ ΤΑ VEGAN ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ

ΓΙΑ ΤΟ ΔΕΣΙΜΟ ΤΗΣ ΣΑΛΤΣΑΣ

Εξοπλισμός

Κατσαρόλα

Υλικά

ΓΙΑ ΤΑ VEGAN ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ

ΓΙΑ ΤΟ ΔΕΣΙΜΟ ΤΗΣ ΣΑΛΤΣΑΣ

Εκτέλεση

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Καθαρίζουμε και κόβουμε τα μανιτάρια σε χοντρές φέτες.
  2. Κόβουμε σε πολύ λεπτές φέτες τα καρότα και το πράσο.
  3. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι.
  4. Ζεσταίνουμε σε φαρδιά πλασοτέ κατσαρόλα το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα μανιτάρια σε δυνατή φωτιά για 3-4΄ανακατεύοντας μόνο 1 φορά ώστε να ψηθούν  χωρίς να βγάλουν τα υγρά τους.
  5. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το σκόρδο σπασμένο, τα καρότα και το πράσο και σοτάρουμε για 3-4΄σε δυνατή φωτιά.
  6. Ρίχνουμε τα βότανα.
  7. Σβήνουμε με το κρασί κι αφήνουμε να εξατμιστεί κατά το ήμισυ για 2΄.
  8. Προσθέτουμε τα αποξηραμένα  και το ζωμό.
  9. Χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια, σκεπάζουμε και βράζουμε για 10΄.
  10. Σε ένα μπολ βάζουμε το χυμό από 1 μεγάλο ζουμερό λεμόνι.
  11. Διαλύουμε μέσα 1 κ.σ. κορν φλάουρ και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα.
  12. Ανακινούμε την κατσαρόλα από τα χερούλια.
  13. Αφήνουμε για 1’ σε χαμηλή φωτιά να πήξει η σάλτσα.
  14. Ελέγχουμε το αλατοπίπερο και σβήνουμε τη φωτιά.
  15. Πασπαλίζουμε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.
  16. Σερβίρουμε κάθε πιάτο με λίγο ψιλοτριμμένο καρύδι.

ΜΥΣΤΙΚΑ

  1. Μην τα παραβράζετε γιατί χάνετε την τρυφερή τους υφή.
  2. Μαγειρέψτε με ολόφρεσκα μανιτάρια και αποφύγετε την επαφή τους με το νερό γιατί όσο νερό ρουφήξουν θα το αποβάλουν στο μαγείρεμα.
  3. Σοτάρετε τα  στην αρχή σε δυνατή φωτιά, χωρίς να ανακατεύετε.
  4. Θέλουμε να στεγνώσουν και να ψηθούν, χωρίς να αρχίσουν να βγάζουν τους χυμούς τους στην κατσαρόλα.
  5. Κόψτε τα λαχανικά σε λεπτές φέτες, ώστε να προλάβουν να μαλακώσουν στο λίγο μαγείρεμα του φαγητού.
  6. Αν έχετε αποξηραμένα αρωματικά μανιτάρια, προσθέστε λίγα στο μαγείρεμα. Απογειώνουν τη γεύση. Επειδή θα βράσουν για αρκετά λεπτά δεν χρειάζονται μούλιασμα. Απλά ξεπλύνετε τα σε λίγο νερό. Θα κρατήσουν όλα τα αρώματα τους και θα απογειώσουν τα λεμονάτα μανιτάρια.
Απόρρητο