Μηλόπιτα με κρέμα

Μηλόπιτα με κρέμα (cinnamon rolls) από την Αργυρώ ζουμερή, 2 σε 1! Χωρίς γλουτένη, χωρίς μίξερ, σαν cinnamon rolls με καραμέλα και ολόκληρα κομμάτια μήλου. Όλη η γεύση από τα cinnamon rolls με μήλα, μέσα σε ένα ταψί με ζουμερή μηλόπιτα κέικ. Πρέπει να τη δοκιμάσετε είναι φανταστική!

Δύσκολη
0:50

12

10 λεπτά

40 λεπτά

Μηλόπιτα με κρέμα

Υλικά

ΓΙΑ ΤΟ ΜΙΓΜΑ

ΓΙΑ ΤΑ ΜΗΛΑ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ

Εξοπλισμός

Φόρμα

Υλικά

ΓΙΑ ΤΟ ΜΙΓΜΑ

ΓΙΑ ΤΑ ΜΗΛΑ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ

Video

Εκτέλεση

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

  1. Καθαρίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε σε μικρά καρέ.
  2. Τα βάζουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε τη ζάχαρη και την κανέλα.
  3. Ανακατεύουμε με κουτάλι και τα αφήνουμε στην άκρη.
  4. Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε ταψάκι 24×30 εκατοστά.

ΓΙΑ ΤΟ ΜΙΓΜΑ

  1. Βάζουμε το ξύδι μέσα στο γάλα και ανακατεύουμε.
  2. Αφήνουμε να σταθεί για 5 λεπτά να γίνει παχύρρευστο.
  3. Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, τη βανίλια και τα ανακατεύουμε.
  4. Προσθέτουμε το γάλα και τα χτυπημένα αυγά.
  5. Με σύρμα αναμειγνύουμε τα υλικά να ενωθούν.
  6. Προσθέτουμε το λιωμένο κρύο βούτυρο και τα μήλα.
  7. Ανακατεύουμε απαλά με σπάτουλα το μίγμα και αφήνουμε στην άκρη .
  8. Σε άλλο μπολ βάζουμε τη μαύρη ζάχαρη, την κανέλα και το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε με κουτάλι.
  9. Αδειάζουμε στο έτοιμο ταψί το μίγμα και κουταλιά κουτάλια αφήνουμε το μίγμα βούτυρο – ζάχαρη – κανέλα.
  10. Με ένα σουβλί ή οδοντογλυφίδα μπλέκουμε τα δυο μίγματα σχηματίζοντας 8άρια.

ΨΗΣΙΜΟ

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στον αέρα στους 160°C. Θα ψήσουμε στη μεσαία σχάρα του φούρνου.
  2. Ψήνουμε στην μεσαία σχάρα του φούρνου για περίπου 45 λεπτά μέχρι να βγαίνει καθαρή από ζύμη η λάμα από το μαχαίρι.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ

  1. Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τη ζάχαρη άχνη με το γάλα και το τυρί κρέμα.
  2. Περιχύνουμε την κρέμα στο ζεστό γλυκό. Αφήνουμε να ποτίσει για 10 λεπτά και σερβίρουμε.
Απόρρητο